34-річна прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін запропонувала ввести 4-денний робочий тиждень і 6-годинний робочий день. Про це вона говорила ще будучи міністром транспорту та зв'язку.

Санна Марін

"Чотириденний робочий тиждень і шестигодинний робочий день. Чому це не може бути наступним кроком? Хто сказав, що 8 годин — це істина в останній інстанції? Я вважаю, що люди заслуговують проводити більше часу з сім'єю, з коханими, витрачати його на хобі й інші важливі аспекти життя, типу культури. Можливо, це стане новим етапом нашого робочого життя", - сказала Марін.

На сьогоднішній день фіни працюють 5 днів на тиждень по 8 годин в день. Лівий альянс, з яким уряд Марін сформував коаліцію, зажадав ввести 6-годинний день, але лише на випробувальний термін.

Також міністр освіти Чи Андерссон вирішила підтримати ідею Марін.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Важливо дати фінським громадянам можливість працювати менше. Це не жіночий стиль управління, а покращення життя та чесне виконання обіцянок виборцям", - заявила вона.

Чи Андерссон

Слід зазначити, що з 6-годинним робочим днем давно експериментують у сусідній Швеції. У 2015 році робочий день у міській лікарні та притулках був знижений до 6 годин без зниження оплати праці. В результаті, через два роки працівники були досить, здоровіше і продуктивніше. Більш того, кількість і якість наданих послуг зросли.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до статті 265 Кодексу законів про працю України" №1233.

Як повідомляв портал "Знай.ua", відомий блогер і юрист Михайло Шнайдер показав оновлений і омолоджений склад в уряді Фінляндії.

Також "Знай.ua" писав, що парламент Фінляндії обрав 34-річну Санну Марін від Соціал-демократичної партії новим прем'єр-міністром країни.