Нещодавно відбулися перші кокуси Демократичної партії США, на яких переміг учасник президентських перегонів Піт Буттіджедж. Ексмер Саут-Бенда набрав майже 30% голосів, випередивши Джо Байдена і Берні Сандерса.

Після попереднього голосування в Айові у Демпартії може з'явитися новий лідер. Буттіджеджа вважають "молодим Байденом", який складе конкуренцію Трампу.

Цікаво, що Буттіджедж наймолодший кандидат у президенти США, який закінчив престижний вуз, служив в Афганістані і при цьому відкритий гей і глибоко віруючий протестант.

Піт Буттіджедж
Піт Буттіджедж

Буттіджедж народився в 1982 році в Саут-Бенд, штат Індіана, в родині викладачів європейської літератури Університету Нотр-Дам. Його батько родом з Мальти.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

В Гарвардському університеті він вивчав історію і літературу, демонструючи успіхи в навчанні. У 2004 році майбутній мер Саут-Бенда вступив до Оксфордського університету, де вивчав філософію, політику, економіку та історію. В Оксфорді Буттіджедж став одним з найкращих студентів на курсі.

У вересні 2009 року Буттіджедж приєднався до програми ВМС США "Офіцер прямої комісії".

У 2011 році він висунувся на місцевих виборах від помірного крила Демократичної партії. 29-річний Буттіджедж набрав близько 74% голосів і став другим наймолодшим мером в історії Саут-Бенда.

Піт Буттіджедж
Піт Буттіджедж

Через 3 роки мер Саут-Бенда взяв відпустку і відправився в Афганістан для військової дислокації. Там він виявляв терористичні фінансові мережі для їх подальшого знищення. Також він перевозив боєприпаси для американських військових у Кабулі.

У 2017 році він покинув резерв ВМС США з кількома медалями, в тому числі "За заслуги перед підрозділом". Потім політик оголосив про заручини з учителем молодших класів Частеном Глезманом. А вже в 2018 році пара зіграла весілля.

Піт Буттіджедж з чоловіком
Піт Буттіджедж з чоловіком

23 січня 2019 року Буттіджедж оголосив про участь в президентських виборах США від Демократичної партії.

"Спробуйте зайнятися політикою в консервативній Індіані і послужити в Афганістані, будучи геєм", - пожартував колись Піт.

Піт Буттіджедж
Піт Буттіджедж

Нагадаємо, 5 лютого відбулося голосування в Сенаті США у справі про імпічмент Трампа.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент США закликав видати таємного інформатора.

Також портал Знай.uа писав, що Трамп зізнався Україні в ненависті.