Є продукти, які допомагаючи м'язам рости при регулярних тренуваннях, але є й такі, які уповільнюють процес одержання рельєфного тіла. Вчені провели дослідження і назвали п'ятірку продуктів "супротивників" м'язової маси, про це читайте в матеріалі Clutch.

Спортивні напої

Спортивні напої не повинні замінювати повноцінні прийоми їжі і чисту воду. Вчені стверджують, що в хімічному спортхарчуванні мало корисних речовин. Тому їх можна приймати виключно після тренування.

Багато білка

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Надлишок білкових продуктів може порушити баланс обмінних процесів в організмі і те, що нарощує м'язову масу, просто перетвориться в жир.

Пиво

Погані новини для тих, хто любить випити після роботи. Пиво не дає м'язам повноцінно відновитися після тренування. До того ж пивні вуглеводи користі фігурі точно не приносять.

Цукерки

Швидкі вуглеводи шкодять фігурі, це знають всі. Солодощі перетворюються в жир на стегнах, животі, руках, там, де повинен бути біцепс стегна, прес і трицепс.

Пончики

Пончики та інші продукти з великою кількістю жиру, низьким вмістом білка і з пристойною калорійністю сильно псують фігуру.

Крім вище названих продуктів, вчені стверджують, що відсутність їжі, особливо після інтенсивного тренування, погано позначається на прирості м'язів. Після фізичної активності наше тіло потребує якісного палива.

Нагадаємо, вважається, що корисна їжа дуже дорога, але насправді подібний принцип харчування може істотно заощадити ваші кошти. До такого висновку прийшли наукові фахівці з Австралії.

Як повідомляв портал Знай.ua, жир на талії: вашому організму катастрофічно не вистачає цього вітаміну.

Також Знай.ua писав, нюхайте на здоров'я: цей запах допомагає жінкам схуднути.