Один з найбільш відомих рестораторів України, одесит Сава Лібкін, поділився двома рецептами "головної одеської страви".

Два варіанти приготування битків з тюльки - буденний і ексклюзивний - він опублікував у своєму блозі на OBOZREVATEL.

"Коли в нашу ресторанну компанію звертаються представники телекомпаній з проханням допомогти у зйомках програми про одеську кухню (а це трапляється досить часто), то зазвичай відразу просять приготувати ікру з синіх і биточки з тюлечкі. Так склалося, що саме ці дві страви в уявленні гостей міста — головні в одеській кухні... Я готую цю страву відносно рідко, зате часто їм її у ресторанах. Але якщо задатися метою зробити битки вдома — необхідно запастися терпінням", - заявив Лібкін.

Для приготування битків ресторатор порадив купувати найсвіжішу тюльку на ринку і обов'язково ретельно її помити. Далі куплену рибу слід очистити від нутрощів, голови та кісток. Отримане філе також варто добре промити.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Показати ще

Звичайний рецепт битків з тюльки:

На кожні 300 грамів очищеної рибки додаємо один жовток і одне яйце, солимо і вводимо півтори столові ложки борошна. Акуратно перемішуємо.

Смажимо, викладаючи биточки ложкою на сковороду з розігрітою олією.

Перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.

Подаємо биточки відразу після обсмаження. Можна з петрушкою і лимонним соком, а можна і без.

На 2 порції:

750 г неочищеної тюльки (300 г філе);

2 яйця;

1,5 ст. л. борошна;

4 ст. л. рослинного масла; сіль за смаком.

Ексклюзивний рецепт битків з тюльки:

На дошку викладаємо по п'ять філе тюльки хвостиками в одну сторону. Розводимо рідке тісто, змішавши три яйця, три жовтки і три столові ложки борошна, солимо. Взявши за хвостики, опускаємо рибку в тісто і смажимо, як у першому варіанті.

На ті ж 750 г неочищеної тюльки:

6 яєць;

3 ст. л. борошна;

4 ст. л. рослинного масла; сіль за смаком.

Нагадаємо, Аніта Луценко поділилася рецептом дуже корисної і смачної страви - сочевичного супу. Вона зазначила, що рекомендує страву тим, хто збирається худнути.

Як повідомляв Знай.ua, що кладуть у шаурму замість м'яса.

Також Знай.ua писав, як приготувати дуже смачну кукурудзу.