Сучасна Америка знаходиться на межі бідності. Міжнародний валютний фонд вказав США на її високий рівень в країні. За даними МВФ, зараз в США бідний кожен сьомий житель країни, інформує "Кореспондент".

У доповіді фонду про стан американської економіки зазначено, що владі США слід терміново вжити заходів для вирішення проблеми бідності.

МВФ рекомендував Вашингтону підвищити рівень мінімальної зарплати і пропонувати оплачувану декретну відпустку, щоб залучити більше жінок до роботи.

Читайте також: Канадська розвідка заявляє про підготовку Росії до відкритої війни

Крім того, експерти фонду закликають США більше інвестувати в освіту і соціальні програми.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Прогнози МВФ на 2016 рік не втішають: тепер фонд відзначає зростання в 2,2% ВВП, тоді як раніше експерти очікували, що економіка країни зросте на 2,4%. Погіршення пов'язане з уповільненням зростання світової економіки і зниженням купівельної активності.

Втім в МВФ відзначають, що економіка США перебуває в "гарній формі": в травні рівень безробіття в країні опустився до мінімуму за останні вісім років і склав 4,7%.