Метеорологи заявили, що слідом за 2016 роком, який спеціалісти відзначили найтеплішим за всю історію наукових спостережень, нинішній 2017 рік принесе не менше сюрпризів.

Представники всесвітньої метеорологічної організації повідомили, що прийдешній рік буде насичений різними природними катаклізмами та принесе людству чимало екстремальних погодних умов.

Про це фахівці доповіли у Женеві та надали відповідну заяву, - передають російські ЗМІ.

"2016 рік увійшов в історію з рекордним значенням глобальної температури, виключно низькою протяжністю морського льоду, неослабним підвищенням рівня моря і теплоутримання океану", - йдеться у доповіді метеорологів ВМО.

За словами представників ВМО, деякі зміни, що відбуваються у кліматичній системі виходять за меж розуміння спеціалістів.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Зараз ми знаходимося на воістину незвіданій території", - зазначили фахівці.

Наприклад, часті випадки, а їх було три лише цієї зими, "полярної хвилі тепла" на крижаному континенті Антарктиді, які призвели до потужних атлантичних штормів неабияк спантеличили дослідників.

Зараз об’єми антарктичної вічної криги значно скоротилися і ця тенденція триває.

Лише цієї зими США дослідники зафіксували більше 11 тисяч теплових рекордів за короткий період. Австралія сильно постраждала від аномальної спеки, у той час як у деяких регіонах Аравійського півострова та Північної Африки були зафіксовані максимально низькі температурні показники.

"Масштабне явище Ель-Ніньо (коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану) у 2015-2016 роках посилило потепління в 2016 році на додаток до довгострокового зміни клімату, викликаного викидами парникових газів", - пояснили метеорологи.

За словам вчених, більшість цих явищ так чи інакше пов’язана з діяльністю людей, що призводить до збільшення викидів парникових газів в атмосферу.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", екологи назвали найбрудніші мегаполіси світу.