Сьогодні в іспанських містах диспетчери міжнародних аеропортів вийшли на страйк. Таким чином вони висловлюють солідарність своїм колегам, які потрапили під санкції, повідомляє El Pais.

Страйк організований місцевою профспілкою працівників аеропортів. Протестувальникине не будуть обслуговувати рейси сьогодні з 11:00 до 13:00 і у неділю з 17:00 до 20:00. В ці проміжки має відбутися близько тисячі регулярних рейсів.

Місцева влада вимагає, щоб диспетчери обслуговували принаймні 80% рейсів.

Іспанські авіадиспетчери вже проводили схожі акції у червні цього року. Тоді обслуговувались близько 70% рейсів. Зазначається, що ніяких інцидентів за той час не було. Річ у тім, що липень є місяцем, коли до Іспанії прибуває найбільше кількість туристів.

Читайте також: У Лондоні величезний затор через страйк працівників метро

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Метою страйку є виступ проти санкцій щодо 61 авіадиспетчера, які брали участь у страйку в Барселоні в 2010 році. Тоді через страйк місцева влада перекрила весь повітряний простір над небом.