Глава Північної Кореї Кім Чен Ин особисто був присутній на випробуваннях балістичної ракети середньої дальності типу "Пуккиксон-2".

Про це повідомляє Yonhap.

Лідер КНДР залишився задоволений запуском ракети і наказав почати серійне виробництво. За версією агентства KCNA, випробування проводилися для того, щоб оцінити технічні показники системи в бойових умовах.

Кім Чен Ин заявив, що впевнений у масштабному виробництві ядерних засобів корейського зразка з боку "лояльних партій". Він також не забув сфотографувати з учасниками випробувань.

Фото: Кім Чен Ин під час запуску балістичної ракети

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", КНДР випробувала ракету 21 травня. Південнокорейські військові повідомляли, що снаряд пролетів близько 500 км і приземлився біля берегів східного узбережжя. Також зазначалося, що "Пуккиксон-2" не є міжконтинентальної ракетою.

За словами Держсекретаря Рекса Тіллерсона, якщо Пхеньян не відмовиться від ракетних і ядерних випробувань, США і далі будуть тиснути санкціями. Він припустив, що Кім Чен Ин продовжує випробовувати терпіння світового співтовариства через тиск з боку Вашингтона.

Тим часом, посол КНДР заявив, що Пхеньян продовжить нарощувати ядерний потенціал, і висунув умови для миру на Корейському півострові.