Британська контррозвідка MI5 знала про те, що Салман Абеді (головний підозрюваний у підриві стадіону Манчестера).

Зараз правоохоронці перевіряють всю інформацію про Абеді: його будинок вже обшукали будинок, а також затримали чоловіка, який, за словами його сусідів, є братом терориста, пише ABC News.

За попередніми даними, Абеді виріс в районі, відомому як "розсадник вербування джихадистів".

Крім того, за словами аналітика з питань тероризму і національної безпеки в Heritage Foundation Робіна Симкокса, сім'я терориста приїхала з Лівії, а антитерористичні органи Великобританії раніше вже з'ясували, що він представляє потенційну загрозу.

Як уточнив аналітик, Абеді підозрювали в тероризмі, MI5 знали про нього, проте, мабуть, вони не думали, що він може бути настільки небезпечний.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Видання The Sun опублікувало фотографію Абеді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пізно увечері 22 травня, в залі Manchester Arena під час концерту американської співачки Аріани Гранде прогримів потужний вибух. У результаті загинули 22 людини, ще 50 отримали поранення.

У зв'язку з трагедією, партії Великобританії вирішили на якийсь час припинити передвиборчу кампанію.

Прем'єр-міністр країни Тереза Мей висловила співчуття сім'ям загиблих.

Відповідальність за теракт в Манчестері взяла на себе організація "Ісламська держава".