Схоже, Росія таки перейшла від погроз до прямих провокацій сил ВПС США у Сирії.

Сьогодні путінський винищувач Су-27 наблизився до американського розвідувального судна RC-135 над Балтійським морем, пролетівши від нього всього за півтора метра. Про це повідомив телеканал Fox News з посиланням на джерела серед посадовців.

Інсайдери додали, що на борту російського літака знаходилися ракети.

Дії пілота Су-27, на думку Пентагону, носили суто провокаційний характер. Починаючи з 2 червня, над Балтійським морем 35 разів фіксувалися літаки ВПС РФ, але саме сьогоднішній інцидент виглядав небезпечним.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", міжнародна коаліція, очолювана США, збила винищувач армії сирійського президента Башара Асада. У свою чергу Росія, яка відкрито підтримує диктатора, пригрозила Пентагону збивати у відповідь будь-які повітряні цілі, що загрожуватимуть урядовій авіації. Американські військові назвали такі заяви "порожніми балачками".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще