Російський співак і депутат Держдуми Йосип Кобзон заявив, що кримські пам'ятки історії та архітектури, а також заповідні території в цілях їх збереження можна віддати в приватні руки.

Про це він заявив у Севастополі, - інформують "Новини Криму".

"У вас в Севастополі стоять пам'ятники. Ви поцікавтеся, на чиєму вони забезпеченні? Вони муніципальні або федеральні? Якщо федерального значення - це гинучі пам'ятники, тому що уряд може забезпечити максимум 10% утримання пам'яток історії та архітектури", - сказав Кобзон.

Читайте також: Російська поліція пропонує кримчанам добровільно здати відбитки пальців

Як повідомляє видання, Кобзон звернувся до чиновників різних рівнів зі словами: "Не скупіться, віддайте в регіони, муніципалітетам, у приватні руки. Хто захоче заповідну зону? Будь-ласка, бери і охороняй її, відповідай за неї".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Таку пропозицію Кобзон пояснив браком бюджетних коштів на розвиток культури. За його інформацією, на культуру Росії виділяється 0,73% з держбюджету.