Південна Корея і Китай вранці 3 вересня зафіксували на Корейському півострові два землетруси. Їх причиною можуть бути ядерні випробування, які проводила КНДР.

Про це повідомляє DW. Підземні поштовхи сягали магнітуди 5,6 балів. Їх зафіксували поряд з місцем, де Північна Корея проводить випробовування зброї. Це може бути шосте за рахунком ядерне випробування.

Після першого землетрусу китайські сейсмологи невдовзі зафіксували й повторні поштовхи, силою у 4,6 бали. Вони відбувались біля поверхні землі. Інформація про землетрус надійшла через кілька годин після того, як північнокорейська інформагенція KCNA заявила про створення Пхеньяном водневої бомби.

Перші дані про випробування водневої бомби КНДР з'явились у січні 2016 року. Але міжнародні експерти скептично поставились до цього, сумніваючись, що вказана бомба має потужність справжньої ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в КНДР активно нарощують свій ядерний арсенал, а кількість випробувань озброєння вже сягнуло рекордної позначки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще