Росія будує відносини з іншими країнами на вимогах і ультиматумах і не визнає незалежність сусідів.

Про це в інтерв'ю виданню Delfi розповіла президент Литви Даля Грібаускайте, поділившись із журналістами своїми враженнями від знайомства з російським колегою Володимиром Путіним.

"З найпершої зустрічі з паном Путіним я отримала список вимог, які має виконувати Литва: не будувати атомну станцію, обов'язково співпрацювати з ними і т. д. Це була не пропозиція дружити чи співпрацювати – або ти стаєш на коліна і виконуєш, або ти є ворогом. Я не могла прийняти такі відносини", - відрізала Грібаускайте.

За її словами, Вільнюс завжди готовий до співпраці, проте виключно на рівних умовах. І Литву не цікавлять відносини, в яких один із "друзів" нешанобливо ставиться до іншого.

На завершення Грібаускайте натякнула журналістам, що всі ультиматуми Росії – пустий звук для європейських країн, і ніхто на них вже давно не звертає уваги.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", американський політолог назвав головного союзника України.