Дослідникам університету Тренто вдалося з'ясувати цікавий побічний ефект від вивчення іноземних мов. З'ясувалося, що люди, які стикаються з описом ситуацій, які виступають тригером для актуалізації забобонів, менше схильні сприймати їх всерйоз, якщо прочитали опис іноземною мовою. Крім того, як повідомляють російські ЗМІ, вивчення інших мов і взагалі знайомство з іншими культурами надає мисленню людини більш раціональний і виважений характер.



Добровольці читали описи різних подій англійською або німецькою мовою. Події відбувалися у важливий день, приміром, вранці перед іспитом. Учасники повинні були представити себе в цих ситуаціях. Кожен раз перед важливою подією траплялося щось звичайне (наприклад, людина виявляла засмічення в кухонній раковині) або пов'язане з хорошими або поганими прикметами. Добровольці на тій же мові відповідали на запитання про свої почуття в такій ситуації.

Звичайні пригоди, описані і німецькою, і англійською, не впливали на почуття учасників. А ось прикмети викликали менш сильні емоції, коли добровольці читали і відповідали англійською, а не німецькою. У людей, які читали і відповідали англійською, негативні та позитивні емоції, які виникали з-за поганих і гарних прикмет, були менш інтенсивними. До речі, попередні дослідження показали: люди, думаючі на другому мовою, мислять раціональніше і менше покладаються на інтуїцію.

Ранее портал "Знай.ua" повідомляв про мовний конфлікт з Угорщиною

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще