Російський президент Володимир Путін заявив про наміри передати Україні військові кораблі і авіатехніку з анексованого Криму.

"Користуючись нагодою, що називається, хочу сказати, ми готові продовжити цей процес: чи готові передати військові кораблі України, в Криму ще є, готові передати авіаційну техніку, бронетехніку. Правда, вона знаходиться вся в такому жалюгідному стані, але це вже не наша справа , вона в такому практично і була, за ці роки ніким не обслуговувалася, звичайно ", - заявив він під час останньої прес-конференції.

За словами Путіна, мова нібито йде не тільки про десятки суден, а й бойові літаки – на півострові справді є значний запас боєприпасів, що не підлягають транспортуванню, а тільки утилізації.

"Що стосується кораблів, думаю, буде краще, якщо українські військовослужбовці приїдуть і їх заберуть. Ми готові допомогти їм здійснити транспортування до Одеси", - додав він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Слід відзначити, що про повернення техніки вперше заговорили ще два роки тому. Тоді командувач ВМС Збройних сил України віце-адмірал Сергій Гайдук пояснив: питання повинно вирішуватися виключно у політичній площині:

"Переговори ведуться. Російська сторона сказала, що "ми готові повернути українські кораблі". Українська сторона погодилася транспортувати їх в порти України. Ми знаходимося в площині прийняття політичного рішення. Зараз на цих кораблях ніхто не знаходиться ", - зазначив Гайдук.

Дивіться: кораблі, виведені з Криму, перетворюються на притулки для матросів

Як повідомляв портал "Знай.ua", співробітники прикордонної служби не пустили до України кореспондента російського медіахолдингу ВГТРК Олега Пакшина.