Думка про те, що дельфіни не поступаються людям у ступені розвитку інтелекту, досить стара. При цьому існують факти, як доводять, так і спростовують її. У будь-якому випадку зрозуміло одне: дельфіни є високорозвиненими соціальними істотами зі складною системою спілкування і високою схильністю до співпереживання. Недавні дослідження дозволили провести ще одне порівняння темпів розвитку людини й дельфіна, повідомляє сайт Громадське.

Вчені провели дослідження і виявили, що дельфіни починають розпізнавати себе в дзеркалі набагато раніше, ніж діти людини. Про це вчені розповіли в журналі PLoS One, передає IFL Science. Згідно з матеріалами, дельфіни впізнають себе в дзеркалі вже на 7-му місяці після народження. В той час, як діти починають це робити не раніше 12 місяців. Вчені стверджують, що здатність впізнавати своє відображення у людей, шимпанзе, слонів, сорок і тепер вже афалін (рід дельфінів, - ред.).

Група китайських вчених в 2017 році провела експеримент: вони помістили дзеркало в басейн самиці дельфіна по кличці "Бейлі". Коли їй було 7 місяців, поведінка самки у дзеркала помітно змінилася: вона стала підпливати близько до нього, "крутитися" наближатися до свого відображення. Вчені прийшли до висновку, що "Бейлі" бачить себе в дзеркалі. Така здатність у неї з'явилася в 7-місячному віці.

Раніше пртал "Знай.ua" розповідав, чому акули бояться дельфінів

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще