Як з'ясувалося, під картиною відомого художника Пабло Пікассо "Жебрачка, що сидить на корточках" є пейзаж, створений невідомим художником із Барселони.

Про це повідомляється на сторінці відомого мистецтвознавчого форуму.

Відомий живописець загрунтував картину під свою "Жебрачку" не просто так. Художник хотів використовувати пейзажний горизонт пагорбів, щоб композиційно обіграти горб старої.

Рентгенівський просвіт показав, що для цієї мети художник перевернув пейзаж і почав писати простягнуту руку жінки. Потім він передумав, повністю загрунтував полотно і сховав зморшкуваті кисті старої під одяг.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку мистецтвознавців, майстер поспішав і "полегшив" собі роботу. Людські руки писати для живописця – важка праця. Флуоресцентний аналіз шедевра Пікассо, на думку мистецтвознавців, дозволив відкрити двері у "творчу кухню художника".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вчені винайшли рекурентну нейронну мережу, яка може ідентифікувати підроблені картини.