Відставка голови Держдепартаменту Рекса Тіллерсона пов’язана з наміром президента США Дональда Трамп позбавитися від людей у своїй команді, яких звинувачують у зв’язках з Кремлем.

Натомість намір призначити на посаду держсекретаря нинішнього главу ЦРУ Майка Помпео свідчить про те, що Вашингтон приймає виклик Росії щодо подальшої конфронтації та переходить до формату активних дій.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook директор аналітичної групи Da Vinchi AG Анатолій Баронін.

"Щодо відставки голови Державного департаменту Рекса Тіллерсона. Президент Трамп позбавляється від "токсичних" людей в своїй команді, які звинувачуються політичними опонентами всередині США у зв’язках з Кремлем", - йдеться у повідомленні.

На думку експерта, аналіз коментарів президента США свідчить на користь того, що позиція Тіллерсона "була більш м’якою, ніж погляди президента, які сформовані подіями останнього року". "Таким чином, з цього випливає, що зовнішньополітичний курс президента Трампа переважно формується оточенням, і останнім часом виникла очевидна розбіжність між пропозиціями та оцінками команди президента та об’єктивною реальністю", - зазначив Баронін.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Дивіться: кар'єра Тіллерсона у 90 секундах

Баронін також висловив переконання, що президент США намагається знизити політичний тиск та додаткові ризики під час чергового загострення відносин з Російською Федерацією у справі замаху на вбивство колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великій Британії.

“Висунення кандидатури Майка Помпео – це свідчення того, що Вашингтон приймає виклик Російської Федерації щодо подальшої конфронтації та переходить до формату активних дій. Очевидно, що політика Вашингтона стане більш жорсткою не тільки щодо Росії. Очікується продовження переформатування президентської команди, посилення її представниками "яструбів" та скорочення представників "бізнесу" на зовнішньому напрямку”, - заявив директор аналітичного центру.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у вівторок, 13 березня, президент США Дональд Трамп звільнив держсекретаря Рекса Тіллерсона. Причини такого рішення не розголошувалися.

Дональд Трамп офіційно висловив намір призначити на посаду державного секретаря США нинішнього главу ЦРУ Майка Помпео, а на його місце – заступницю директора ЦРУ Джину Гаспел.