В Україні бізнесмени збираються об'єднати в одну мережу роздрібні торгові мережі "Колібріс", "555", "Наш Край" та Spar. Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету.

АМКУ почав розглядати справу про придбання компанією Bronberry Development Inc. і Cremnos Investments Corp. контролю над компанією "Холдинг Рітейл Лтд." (Все – Род-Таун, Британські Віргінські острови).

Концентрація здійснюється на ринках роздрібної торгівлі в основному продовольчими товарами в Івано-Франківській та Рівненській областях.

Із посиланням на дані Єдиного держреєстру повідомляється, що кінцевим бенефіціаром компаній-покупців – Bronberry Development Inc. і Cremnos Investments Corp. – є Джеймс Джиліан Терезія. Він також є бенефіціаром компанії "Арго-Р", що розвиває мережу супермаркетів "Наш край" і "Спар Україна Корп.", що оперує мережею супермаркетів Spar.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зазначимо, що згідно з даними луцької інвестиційної компанії VolWest Group, вона здійснює стратегічне управління обома продовольчими мережами.

За інформацією Єдиного держреєстру, "Холдинг Рітейл Лтд." спільно зі львівською компанією з управління активами "Карпати-Інвест" володіє торговим домом "Аванта". Саме цей торговий дім виступає оператором торговельних мереж під брендами "Колібріс", "555" та "АВС Маркет". Група компаній "Аванта" також розвиває напрямок управління нерухомістю.

Інформацію про злиття бізнесів двох операторів підтвердили два джерела, знайомі з ситуацією в компанії. За їх даними, на сьогодні угода "очікує остаточного рішення АМКУ".

При цьому в прес-службі VolWest Group не підтвердили і не спростували інформацію про плани об'єднати роздрібні бізнеси торгових мереж "Колібріс", "555", "Наш Край" та Spar.

До речі, торговий дім "Аванта" станом на вересень 2017 мав 43 супермаркети "Колібріс" у Волинській, Львівській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Вінницькій областях, а також три магазини "555" і 18 – "АВС Маркет".

Крім цього, торговий дім розвиває два проекти будівництва торгової нерухомості в Західній Україні – ТРЦ "Оранж Плаза" у Вараші Рівненській області площею 24 тис. кв. м. і житомирський ТЦ "Глобус" площею 2,2 тис. кв. м.

Нагадаємо, експертиза продуктів, які продають українцям у супермаркетах показала вельми невтішні результати. Для експертизи були взяті дванадцять зразків сиру в харківських супермаркетах "Ашан", "Зростання", "АТБ-Маркет" та "Fozzy".

Дивіться сюжет про магазини

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", уважні українці отримають компенсацію.