"Знос" організму - не найстрашніше для людини. Міжнародна група вчених заявила, що люди старіють і вмирають з-за серйозних поганих змін, які пов'язані з процесом переробки клітинами власних компонентів (аутофагія).

Дослідники з Університетського коледжу Лондона і Коледжу Квін Мері з'ясували, що старіння у круглих червів відбувається через роботу небажаних генів. Дослідники прийшли до висновку, що такий же механізм присутній і у людей. Про це пишуть британські наукові ЗМІ.

За словами фахівців, біологічні процеси, які є нормою для молодого організму, що розвивається, продовжують протікати в більш пізньому віці, порушуючи гомеостаз організму. В результаті виникають такі захворювання як деменція, рак, порушення серцево-судинної системи та хронічна обструктивна хвороба легень.

Вчені проаналізували ознаки старіння у нематод Caenorhabditis elegans, лабораторні штами якого живуть 2-3 тижні. Виявилося, що одну з основних ролей відіграють гени, які кодують білки, які беруть участь у процесі аутофагії.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що це може вразити, але аналіз спеціалістів за даними Національного інституту онкології показав, що вживання кави може допомогти прожити на десять років довше, - і для цього підійдуть навіть найдешевші її різновиди.

Дослідження включало вибірку з більш ніж мільйона людей, які протягом 20 років регулярно проходили медогляди і анкетування, містять питання про спосіб життя та звички. Результати дослідження, в ході якого вченими був зроблений такий висновок, опублікував журнал Американської медичної асоціації JAMA Internal Medicine.

Варто нагадати, що не так давно експерти визначили найбільш небезпечні для здоров'я звички, які також є найпоширенішими. Тим не менше, дослідники вивчають ризики смертності, стверджують, що оскільки з країни "йде" куріння, тепер на перший план виходять інші фактори ризику, набагато небезпечніше, ніж сигарети.

Нагадаємо, вчені розповіли, як пульсометр реагує на наркотики.

Як повідомляв Знай.uа, найстрашніші хвороби Середньовіччя, які забирали тисячі життів.

Також Знай.uа писав, українців косить страшна хвороба.