Нинішнього диктатора КНДР Кім Чен Ина звинувачують в проведенні "політики терору" і переслідуванні північнокорейських політичних лідерів. Але розправа над його братом Кім Чен Намом не пішла б на користь ні його іміджу, ні політичним інтересам.

Про це повідомляє ВВС. Масові репресії Кім Чен Ина стали причиною безлічі чуток, і навряд чи диктатор дав би зайвий привід для розмов своїм південнокорейським сусідам.

Читайте також: Кім Чен Нам бунтував проти політичної системи КНДР

Більше того, Чен Нам не становив загрози і не був конкурентом на посаду глави КНДР. Він сам не хотів ставати вождем нації. Брат Кім Чен Ина багато часу провів за кордоном і не зміг би заручитися серйозною підтримкою політичної верхівки.

У нього були більш тісні зв'язки з китайською елітою. В останні кілька місяців він намагався зміцнити контакти з Пекіном, що є найбільшим союзником і торговим партнером КНДР.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо Чен Нам не перестав бути містком у верхи керівництва Китаю, його усунення не було в геополітичних інтересах Кім Чен Ина.

Брата нинішнього північнокорейського диктатора деякі старі партійці сприймали як онука колишнього вождя. Вони ставилися до нього з особливою симпатією. Чен Нам міг би скористатися цим, якби захотів висунути свою кандидатуру в ролі суперника свого брата.

Але державні ЗМІ КНДР, після приходу до влади Кім Чен Ина, щосили намагалися показати схвалення політики молодого вождя з боку старійшин. Якби Чен Нам зважився на політичну кар'єру, то йому навряд чи б вистачило підтримки двох його головних покровителів - тітки Кім Ген Хі і дядька Чан Сон Тхека. Вони не мають ніякої сили в північнокорейських верхах.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Кім Чен Нам ніколи не розглядався як наступник вождя КНДР. Але його мачуха остаточно поховала навіть мінімальні шанси на це.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ