Вінницькі медики лікували 10-річного хлопчика від пневмонії, замість апендициту. Через втрату лікарями часу дитина померла.

Про це повідомляє 5 канал.

Мати хлопчика звернулась до правоохоронних органів. Однак поки не буде висновків судмедекспертів кримінальне провадження міліція відкривати не квапиться.

Тетяна Гринчик розповідає, що у її десятирічного сина Олега ніколи не було проблем зі здоров'ям. 26 жовтня дитині стало зле - почалася нудота та піднялася температура. Сімейний лікар діагностував апендицит та направив до районної лікарні у Тростянець. Там аналізи підтвердили діагноз. Проте оперувати не взялися - через відсутність відповідних фахівців.

Гринчик розповіла, що бригада медиків із Вінницької обласної лікарні прибула близько десятої вечора. Оглянули хлопчика та озвучили інший діагноз.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

"Зробили йому флюорографію, сказали, що це пневмонія, двостороннє запалення легенів, хоча він їм казав, що болить животик", - розповідає мама Олега.

До ранку стан дитини погіршився. Районні лікарі знов викликали обласних колег. Прибули вже інші медики, які підтвердили первинний діагноз – аппендицит. Вони вирішили терміново оперувати хлопчика.

Читайте також: У Рівному недбалі лікарі занапастили 5-річну дитину

Під час операції з'ясувалося, що у хлопчика вже почався перитоніт. За п'ять днів, не виходячи з коми, Олег помер. Його мати у цьому звинувачує медиків обласної лікарні. Мовляв, саме через те, що вони були проти доправлення хлопчика до Вінниці, було втрачено час. Лікарі ж наполягають - пацієнт був нетранспортабельним.