Масові акції протесту проти прийому біженців пройшли в суботу в фінських містах Кемпеле і Ювяскюля.

Про це повідомляє Yle.

У мітингу в Кемпеле взяли участь близько 100 осіб. Вони скандували "Фінляндія для фінів!". Мітингувальники вийшли на вулицю через те, що раніше на цьому тижні біженець, уродженець, за даними ЗМІ, Афганістану, зґвалтував неповнолітню дівчину.

Читайте також: Фінляндія почала закривати центри прийому біженців

Після цього інциденту місцевий центр з прийому біженців закидали камінням. У результаті розміщених в ньому мігрантів переселили в інші місця.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Ювяскюля на вулиці вийшли як прихильники, так і противники прийому біженців. Поліція не зафіксувала порушень громадського порядку. Протестуючі, зокрема, вимагали закрити кордони, особливо для тих, хто прибуває зі Швеції.

За даними МВС, у Фінляндію до кінця року можуть прибути 30-35 тис. прохачів притулку. У 2014 році кількість біженців у країні становила всього близько 4 тис., з початку цього року прибули вже більше 30 тис. мігрантів, в основному вихідців з Іраку. Більшість біженців в'їжджають у Фінляндію через кордон зі Швецією.