Група дослідників Валентійського університету провела експеримент, вивчаючи залишки кавової гущі, яка залишається після приготування гарячого напою.

Виявилось, що кавова гуща буквально кишить різноманітними мікроорганізмами, які дуже шкідливі для організму людини. Вчені виявили також, що шкідливі бактерії розмножуються в гущі набагато швидше, оскільки цьому сприяє їх перебування в теплі. Виявилось, що бактерії здатні виробити стійкий імунітет до дуже високої температури і не гинуть навіть при 96 ˚С.

Читати також: Які товари стануть більш дешевими в 2016 і чому - експерт

У дослідженні були використані практично всі відомі у світі професійні кавоварки, приміром Nespresso виключення не становила. В кавоварках цього бренду вчені також знайшли бактерії.

Дослідники заявили, що знайшли порядку 36-ти різних видів бактерій, які однаково шкідливі для людини, оскільки вони здатні викликати бактерицидні розлади в шлунку та навіть спровокувати розвиток менінгіту.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Вчені також наголосили, що бактерії скупчуються не лише в залишках кави, але й на стінках кавоварок.

Дослідники порадили споживачам приділяти велику увагу дезінфекції кавоварок.