Американським дослідникам вдалося визначити у хворих на шизофренію специфічний ген, наявність якого безпосередньо зв'язана із розвитком хвороби.

Про це сьогодні повідомили в ТСН, посилаючись на медичний журнал " Nature".

Дослідники пояснили, як впливає ген на імунну систему, на мікроорганізми в людському організмі та яким чином він викликає нові генні мутації. Вчені зібрали відомості про хворих на шизофренію із тридцяти країн. Всього було переглянуто історію хвороб понад 65 людей.

Читати також: Лікарі місяць рятують породіллю від грипу

Виявилось, що у хворих був присутній різновид гена С4, білок якого виробляє специфічні мікроорганізми, які негативно впливають на імунну систему. Через активну експресію цей ген виробляє дуже багато вбивчого білка.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Відомо, що експерименти вже провели на летючих мишах і побоювання дослідників підтвердились.

Втім, вчені переконані, що така інформація допоможе створити нові, більш ефективні ліки для боротьби із важкої психічною хворобою.