В Іспанії підтвердилася інформація, що у вагітної жінки виявили вірус Зика. Його зафіксували четвертого лютого. Це перший випадок захворювання вагітних в Європі.

Про це повідомляє ВВС. Міністерство охорони здоров'я Іспанії зазначає, що вона нещодавно повернулася з Колумбії. Там, за попередньою версією, вона і заразилася. Термін вагітності у зараженої жінки становить від 13 до 14 тижнів.

Протягом декількох тижнів в Каталонії зафіксували шість випадків захворювання вірусом Зіка. Аналогічний діагноз підтвердився у ще двох пацієнтів в Мурсії і Вальядоліді. Всі вони також прибули з країн Латинської Америки. За інформацією Міністерства охорони здоров'я Іспанії, інфіковані перебувають в хорошому стані.

Читайте також: Американець захворів вірусом Зіка через статевий контакт

Вірус найбільш небезпечний для вагітних жінок. Він викликає у плода зменшення і важкі ураження головного мозку.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, на початку лютого Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила вірус Зика глобальною загрозою. Причиною такого рішення стало його швидке поширення. Випадки захворювання зафіксували вже 23 країнах. Головними переносниками хвороби є комарі. Першими ознаками зараження є висип, біль в м'язах, кон'юнктивіт і підвищення температури.