Міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від дiабету першого типу.

Результати серйозних випробувань опубліковані на ресурсі Cell Reports.

Спершу експериментальну методику вирішили протестувати на мишах. Гризунам з цукровим діабетом першого типу пересадили клітини підшлункової залози. Організм успішно відреагував на транспортовані клітини і незабаром в ньому почав виробляти інсулін, який регулює рівень глюкози в крові.

Дослідники вважають, що аналогічна методика применительна до людей і допоможе багатьом хворим, страждаючим від діабету першого типу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також в рамках дослідження було вивчено міжвидове вирощування органів на прикладі близькоспоріднених видів — щурів та мишей.

Адже вирощування органів представників одного виду в тілах особин в подальшому може допомогти в транспантологии. Органи можна було б вирощувати всередині великих тварин, а потім пересаджувати людям.

"Однак, з точки зору еволюції, відстань між людьми і свинями або вівцями набагато більше, ніж між мишами і щурами. Це може викликати труднощі. Щоб переконатися, що новий підхід одночасно безпечний і ефективний, необхідно провести ще дуже багато досліджень", — заявив керівник дослідження доктор Хіроміцу Накауті (Hiromitsu Nakauchi), фахівець з стовбурових клітин Стенфордського університету (Stanford University)

Нагадаємо, раніше фахівці змогли визначити африканських тварин, з яких коли-то в епоху палеоліту, наші предки робили інструменти як мінімум 1,8 мільйона років тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ізраїльські вчені провели декілька досліджень і з'ясували, з якими препаратами пробіотики можуть завдати серйозної шкоди людському організму.Так, фахівці з ізраїльського Інституту Вейцманна провели відразу два дослідження щодо впливу пробіотиків на людський організм.

"Знай.uа" писав, що фахівці Національного інституту з проблем старіння та Університету Джонса Хопкінса виявили зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера - невиліковним захворюванням, яке призводить до передчасної смерті.