Напевно, багато хто з вас захоплюється красотами незвіданого Всесвіту.

Однак, на жаль, багато космічних елементів досі залишаються для нас недоступними.

астероїд

Нещодавно команда вчених вразила мережу новими знімками, які були зроблені з поверхні астероїда Рюго і першим в історії відео.

Детально про це розповіли вчені сайту Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Завдяки розробкам вчених два японських міні-робота MINERVA-II1 були запущені з зонда "Хаябуса-2". Таким чином, пригоди роботів дали можливість нам побачити всю цю красу.

Як додали вчені, на фото можна помітити своєрідні "шпильки", які знаходяться на поверхні міні-робота для вирішення трьох завдань.

За словами вчених:

"Вони допомагають їм сильніше чіплятися за поверхню астероїда під час стрибка, захищають сонячні батареї від пошкоджень і містять в собі датчики температур".

Варто згадати про те, що всі інструменти і сонячні батареї апаратів команди працюють нормально. У жовтні до них приєднається спусковий модуль MASCOT.

Безпосередній збір грунту відбудеться через кілька тижнів. Зонд повинен визначити положення на орбіті, після чого вивчити структуру надр і рельєф астероїда.

Що ж, пропонуємо вам самим насолодитися цією красою.

Нагадаємо, на днях експерти інопланетних цивілізацій зробили сенсаційну заяву. Так виявилося, що на дні озера Байкал мешкають прибульці з загадкової планети Нібіру. До речі, таємниці найбільшого прісноводного озера Землі давно не дають спокою уфологам вже багато років. Про це зазначає Vista News.

Як повідомляв Znaj.ua, людей завжди цікавило все таємне і невідоме, особливо якщо це стосується далекого космосу. Інтерес до НЛО з кожним роком тільки зростає і тягне за самою масу гострих дискусій серед науковців. Читай в цьому матеріалі 10 фактів, які доводять, що НЛО не існує.

Також Znaj.ua писав про те, що для контролю над полюсами Землі був запущений новий супутник NASA ICESat-2. Він буде обертатися навколо планети зі швидкістю 27 500 км/год і на висоті 460 км.