Багато хто з нас задається питаннями щодо того, скільки ще буде існувати Всесвіт і які процеси можуть вплинути на його життєдіяльність.

Нещодавно вчені виявили нові дані щодо цього питання.

Всесвіт

Як стало відомо, вчені університету Токіо і Національної астрономічної обсерваторії Японії спільними зусиллями прийшли до цікавого висновку після того, як вивчили понад 10 млн галактик.

Для того, щоб провести дослідження вони використовували телескоп, який був розміщений на острові штату Гаваї.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Дані, які дослідники отримали з телескопа вони зіставили з правилами гравітації, поведінкою темної матерії в космосі і Теорією великого вибуху.

На основі отриманих даних дослідники прийшли до цікавих висновків, які відрізняються від попередніх напрацювань.

Як вони додали, Всесвіт дійсно розширюється за рахунок темної матерії, з якої і складається на 95%, але швидкість процесів в реальності набагато повільніша, ніж передбачалося раніше.

І хоча кінець світу і станеться через занадто велике розростання Всесвіту, відбудеться це тільки через 140 млрд років. Згідно з даними на сьогоднішній день, вік Всесвіту складає 14 млрд років.

У свою чергу, один з дослідників Тіаке Хікаге, він і його команда планують продовжити подальше дослідження інших галактик, щоб отримати ще більш точні цифри і розгорнуту відповідь на дату про припинення існування Всесвіту.

Будемо чекати нових подробиць у цій справі.

До слова, вчені приблизно 40 років розшифровували листи великого фізика Ісаака Ньютона.

Вчені розуміли, що мова йде про друге пришестя Ісуса, але досі не могли встановити дату, яку Ньютон обчислив.

вчений

Нові дані лягли в основу книги "Ісаак Ньютон: дари А**, яка переробила Всесвіт". Її автор Флоріан Фрейштетер стверджує, що Ньютон вивчив величезну кількість релігійних текстів і спробував побудувати хронологію подій, в тому числі зробивши кілька прогнозів.

Фізик писав про кінець світу під псевдонімом Єгова Санктус Унус. У цих роботах учений говорив про дослідження біблійних текстів. Він вивчив Євангеліє і прийшов до висновку про те, що Земля незабаром знову стане "Божим царством" і "Перезавантажиться".

За Ньютоном новим початком повинен стати 2060 рік. Можливо, в цей час повинна статися якась катастрофа, або війна, яка триватиме чотири десятиліття і в кінцевому рахунку призведе до початку нової ери", - пише автор книги Фрейштетер.

Нагадаємо, чимало вчених в усі часи намагалися розгадати одну з найскладніших загадок Всесвіту, а саме те, коли ж людству очікувати на Апокаліпсис.

Як повідомляв Znaj.ua, напевно, багато хто з вас захоплюється красотами незвіданого Всесвіту.

Також Znaj.ua писав про те, що група російських вчених провела дослідження і дійшла висновку, що ближче до 2030 року розпочнеться період серйозного похолодання в Арктиці. Це відбудеться у рамках 70-річного кліматичного циклу.