Європейські астрономи відкрили відносно невелику "супер-Землю", що обертається навколо зірки Барнарда, найближчого до нас одиночного світила. Її опис і перші знімки були представлені в журналі Nature. Про це пише Хвиля.

"Зірка Барнарда має доволі погану репутацію серед астрономів - минулого, багато людей неодноразово говорили про відкриття планет поруч з нею, і заяви згодом спростовувалися. Ми сподіваємося, що на цього разу вона нас не обдурить", - заявив Гільєм Англада-Ескуде (Guillem Anglada-Escude) університету королеви Марії в Лондоні.

Маса виявленої суперземли в 3,5 рази більше, ніж у нашої планети. Через тьмяність зірки Бернарда вона отримує в 50 разів менше світла і тепла, ніж Земля. Температура на поверхні не вище -170 градусів. Астрономи припускають схожість клімату небесного тіла з марсіанським. Повний оборот навколо зірки Бернарда екзопланета здійснює за 233 дня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше ми писали, що космічне агентство НАСА опублікувало знімок галактичного кластера SDSS J0952 + 3434, зроблений ширококутною камерою WFC3 космічного телескопа Хаббла. Знімок не відрізнявся б від інших, якщо б не одне “але”.

Завдяки сильним гравітаційним силам, які спотворюють виходить від кластера SDSS J0952 + 3434 світло, зображення найбільше схоже на посмішку. На знімку її можна з легкістю побачити. Не виключено, що інопланетяни передали нам таким чином привіт.

Також раніше ми писали, що вчені з Університету Лейдена помітили поблизу кордонів Чумацького шляху об'єкти з іншої галактики. Ці космічні тіла зміщуються, і незабаром можуть опинитися в межах Сонячної системи.

Мова йде про 20 зірок, розташованих на відносно невеликій відстані до кордонів Чумацького шляху. Цілком можливо, що гравітація Сонця може занести їх в нашу галактику.

Нагадаємо, останнє відкриття Хокінга підірвало світ.

Як повідомляв "Знай.uа" опубліковано останнє послання Хокінга.

Також Знай.uа" писав, що вченим дозволили перетворювати людей на мутантів.