Вчені розповіли, що перед своїм зникненням, Сонце засипле Землю та інші планети Сонячної системи купою піску,наноалмазами і корундами. Це неймовірне видовище відбудеться в останні хвилини існування небесного світила.

Дослідники розробили унікальну програму, за допомогою якої стали відомі джерела утворення величезної кількості пилу в космосі. Ними є вибухи наднових зірок, в результаті яких утворився пил та інша тверда матерія. За словами вчених, близько 20 відсотків частинок небесних тіл, які вибухнули, недоторканими парять в космічних просторах.

Сонце, за підрахунками дослідників, має вибухнути через 4,5 -5 мільярдів років. Вибух станеться через брак водню, в результаті чого Сонце почне поглинати гелій. Далі послідує кілька надпотужних спалахів на поверхні небесного світила, а після Сонце перетвориться на зірку-карлика білого кольору, попередньо знищивши Меркурій і Венеру. Наша планета, після вибуху, більше буде схожою на неживу розпечену кулю.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Найвидовищнішим в цій трагічній картині буде дощ з наноалмазів, пилу і корунду, які розлетяться по всій Сонячній системі.

Нагадаємо, післяу вчорашньої посадки на Марс 358-кілограмового геофізичного зонду InSight, який у розгорнутому стані має габарити 6,1х2х1,4 м, розкрив сонячні панелі, щоб отримати енергію для запуску систем, і працює в штатному режимі. На щастя, місія після приземлення на червону планету пройшла успішно.

Подолавши 485 млн км, зонд NASA приземлився у вулканічному районі планети - на нагір'ї Элизий, яке розташоване біля екватора Марса. "Триногий" модуль назавжди залишиться в цьому місці, і буде передавати корисну інформацію на Землю до тих пір, поки не зможе функціонувати.