Вчені з Португалії дізналися, як можна відновити мозок при нейродегенеративних захворюваннях і призупинити його старіння. Таким чином, людина здатна жити чи не вічно, а знос тіла можна виправити за допомогою пересадки мозку. Звичайно, це звучить неймовірно, але пересадка особи, або серця, або навіть інших органів вже стала реальністю.

Фахівці вивчали зміни мозку у генетично модифікованих мушок, що є моделлю хвороби Альцгеймера. Виявилося, що нервові клітини мозку під час цієї хвороби вбиває сам організм. Таким чином він намагається захистити здорові клітини і омолодитися.

Подібним чином мозок запускає механізм, який значно подовжує життя мозку, уповільнюючи старіння самих клітин. Вчені дізналися, що якщо штучно підсилити цей природний "контроль якості", то у мозку є всі шанси оговтатися від нейродегенератівного захворювання або омолодитися. Однак, чи буде додатково навантажувати мозок, або ж будь-яким іншим способом впливати на його здібності - невідомо.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Фахівці сподіваються, що їх відкриття допоможе створити ефективний метод лікування хвороби Альцгеймера. Але поки їх завдання номер один – довести, що цей механізм буде працювати в людському організмі, а вже після цього отримати можливість випробувати цю техніку на живій людині.

Нагадаємо, що компанію Apple знову звинуватили у крадіжці патентів. На цей раз яблучну звинуватив корпорацію не Qualcomm, який протягом останнього місяця намагається відсудити у Apple величезні гроші. Судячи з позовом, Apple нібито вкрала патенти для створення технології безконтактної оплати Apple Pay. Система досить проста, але Fintiv отримала патент на цю ідею ще в 2011 році, в той час як Apple впровадила цю функцію через 5 років.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Google обвинуватили в стеженні за дітьми. Судячи з усього, корпорація дізнається дані про дітей для того, щоб передавати інформацію стороннім особам, які згодом будуть подавати дитині рекламу, яка буде ефективною. Приміром, додатки від Google стежать за місцем розташування дитини, номери в адресній книзі.

Знай.uа писав, що Facebook вляпалася в черговий скандал. Компанію звинувачують у продажу особистої інформації користувачів стороннім компаніям, серед яких Apple, Microsoft, Netflix і Spotify. І хоча компанії роблять вигляд що нічого про це не знають, репутація Facebook наштовхує на думку, що це правда.