Зібраний з надрукованих на 3D-принтері модулів робот навчився кататися на ковзанах.

Про це повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС.

"Ви коли-небудь бачили такого професіонала в катанні на ковзанах? Вчені розповіли про те, як лезо конька веде себе на льоду, а цей розумний хлопець розібрався з іншим!" – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Розробники вважають, що скоро роботів можна буде збирати легко, як конструктор LEGO і обходитися без програмування.

На їхню думку, такого роду роботи в майбутньому можуть бути використані для доставки, допомоги людям та пошукових місій.

Раніше повідомлялося, що влада Китаю вирішили створити комітет з етики штучного інтелекту. Відомо, його начальником став директор лабораторії робототехніки Університету науки і технологій Китаю професор Чень Сяопін.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті Китайської академії наук.

Також варто відзначити, що лабораторія Чена відома створенням сервісного робота Kejia. Фахівець активно підтримує ідею про створення етичних норм.

"ШІ — єдина технологія, здатна в майбутньому отримати дуже високий рівень автономності", - заявив Чень Сяопін.

Вчений підкреслює, що вже зараз сервіси на основі ШІ-методів щільно інтегруються в наше повсякдення. З часом роботи і ШІ-алгоритми стануть органічною частиною життя, і до цього моменту потрібно не тільки позначити користь, але і зважити всі ризики. Завдання комітету та розроблюваного ним проекту — застерегти від згубного впливу штучного інтелекту і поставити правильний вектор розвитку.

Варто нагадати, що компанія Tesla випустила відеоролик, в якому детально продемонстровано процес складання електромобіля Model 3 на заводі у Фримонте, Каліфорнія. Tesla Model 3 складається з більш ніж 10 тисяч комплектуючих, при цьому в процес частково задіяні роботи.

Нагадаємо, компанії всього світу протестували чотириденний робочий тиждень: результати вражають.

Як повідомляв Знай.uа, Путіну показали "надсучасного робота". Ним виявився дитячий аніматор в костюмі.

Знай.uа писав, не відрізнити від людського: перший комп'ютерний мозок приголомшив світ.