Наука не стоїть на місці і робототехніка міцно увійшла в життя сучасної людини. Найбільший сегмент в цій сфері займають штучні красуні - роботи для інтимних втіх.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що світові розробники вже навчились випускати ляльок "з характером" та певними людськими емоціями. І тут, же у "гру" вступили правозахисники, яких турбує захист прав роботів.

Тепер правовий статус "розумних машин" став каменем спотикання в суперечках самих розробників і законодавців.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У свою чергу комітет з правових питань Європарламенту одним із перших у світі виступив з неоднозначною прозицією класифікувати роботів, як "електронних осіб", які можуть мати "конкретні права і обов'язки, включаючи відшкодування будь-якого збитку, та застосування електронної особистості в тих справах, де роботи приймають автономні рішення".

Проте після публікації подібного проекту світова спільнота розпочала гарячі суперечки по кожному із запропонованих пунктів.

Серед іншого, питання викликає положення про відповідальність штучного розуму. Так, доктор Олівер Бендель, професор інформаційних систем в Університеті, заявив, що немає необхідності надавати "електронним особам" права або будь-який особистий статус через відсутність філософських або етичних підстав.

Вчений нагадує: у роботів досі немає здатності відчувати, страждати і бажання жити по-справжньому. А значить, розгляд етичних норм взаємодії з ними передчасно.

Разом з тим варто відзначити, що швейцарець Август Губер із міста Нідертойфен затратив 10 років на те, щоб створити одного з перших радіокерованих роботів.

У грудні 1938 року Август Губер представив результат своєї десятирічної праці – людиноподібного робота під назвою "Машінменш" (Людиномашина).

Преса тих часів називала його ідеальним. Зріст "Машінменша" становив 2,25 метра, вага – 200 кілограмів.

Як повідомляла тогочасна віденська газета Das interessante Blatt, захоплено описуючи винахід швейцарця, "Maschinenmensch" був "навчений" подавати вогонь до сигарети і навіть сам умів… курити.

Нагадаємо, вчені розробили вакцину для легкого схуднення.

Як повідомляв "Знай.ua", блондинка спробувала заправити Tesla звичайним бензином, що з цього вийшло.

Також "Знай.ua" писав, що Apple переманила найкращого дизайнера Tesla.

Робить компліменти, імітує емоції і підтримує розмову - робот Софія гостює в Україні.