Дослідники підтвердили той факт, що включення в свій раціон м'ясної їжі стало для наших предків два з половиною мільйони років тому каталізатором еволюції.

Як повідомили вчені, мозку швидше розвиватися дозволила висока калорійність тваринних білків, а необхідність полювати і добувати м'ясо сприяло тому, що людина стала інтенсивніше використовувати мозок і вчиться координувати дії всередині групи.

До речі, вчені знайшли свідчення того, що гомініни - доісторичні людиноподібні істоти - використовували кам'яні інструменти для відсікання м'яса від кісток тварин понад 3,2 млн років тому.

Також дентальний аналіз зуба віком 1,2 мільйона років, що належав колись одному з ранніх предків людини, пролив світло на те, чим харчувалися стародавні гомініни.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У меню наших предків найчастіше входило сире м'ясо і зелень. Крім того, аналіз показав наявність відкладень неїстівного рослинного походження, залишки крил метеликів і частин кінцівок інших стародавніх видів комах.

Звичайно, сучасній людині, завдяки доступу до широкого вибору продуктів, можна дозволити собі обійтися без м'яса. Однак, така відмова не пройде без наслідків для здоров'я, як підкреслюють вчені.

Так як у м'ясі містяться вітаміни, які потрібні для нормальної роботи організму і без яких людина з високою часткою ймовірності може заробити онкологічні або аутоімунні захворювання.

Більше того, відмова від м'яса загрожує головним болем, втратою м'язової маси і багатьма іншими хворобами. Однак, це має і позитивні моменти.

Нагадаємо, веганська дієта має більш низький вміст білків, кальцію, насичених жирів і солі. Вегани вживають більше клітковини, яка міститься в бобових, овочах, горіхах, насінні, фруктах і крупі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американські вчені порівняли вплив веганскої і м'ясної дієти на здоров'я людини.

Також "Знай.uа" писав, лікар Вікторія Савицька розповіла, які продукти необхідно уникати в своєму раціоні, щоб позбутися поганого настрою.