Учені з Інституту медико-біологічних проблем РАН розповіли про те, що буде з першими колонізаторами Марса.

"Наші результати дозволяють вважати, що міжпланетні польоти людини більше не обмежуються тим, що космонавти можуть втратити здатність виконувати свою роботу безпосередньо під час місії", заявив Віктор Кохан з ІМБП РАН в Москві.

Повідомляється, що тривале життя в невагомості сприяє атрофированию м'язів, роблячи тіло людини слабким. М'язи більше не відчувають ніяких навантажень.

Кохан і його колеги помітили, що їх колеги сфокусували свою увагу фактично тільки на зміни в розумових здібностях тварин, але не вивчали іншу, не менш важливу річ – вплив радіації на їх психіку.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як виявилося, радіація практично не впливає на розумову здатність живих організмів, але сильно розхитує психіку. Приміром, у космонавтів буде постійне відчуття тривоги, а рівень стресу збільшувався у декілька разів.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi 9X з'явився в мережі. Відразу варто відзначити, що девайс з'явиться на борту з Android One, який вважається голою ОС, без будь-яких кастомізації від виробника смартфонів. Судячи по характеристиках, Xiaomi знову представить камерофон, так як начинка у нього хоч і не флагманська, але ось камера на рівні. Цілком можливо, що вона обійде за параметрами навіть хвалений iPhone XS Max, який на сьогоднішній день трохи застарів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Nintendo Switch з'явиться у бюджетній версії. Це чудова новина для тих, хто не хотів витрачатися на консольні ігри. Кожен бажаючий зможе придбати бюджетну версію, правда, з деякими технічними обмеженнями.

Знай.uа писав, що Xiaomi представила розумний комп'ютерний стіл для справжніх геймерів. Повідомляється, що стіл здатний самостійно підніматися і опускатися на необхідну висоту, а також запам'ятовувати 3 положення, на випадок, якщо їм користується не один геймер. За девайс доведеться заплатити аж 270 доларів.