Оксана Марченко - відома українська телеведуча, яка почала свою кар'єру ще студенткою. Вона не один сезон вражала своїми незвичайними красивими сукнями, особливо в шоу талантів «Х-фактор». Через її чоловіка політика Віктора Медведчука,Оксана часто фігурує в багатьох скандалах. Останнім з яких стали «Танці з зірками 2018».

Біографія

Оксана Михайлівна народилася в Києві, 28 квітня 1973 року. Як каже сама Оксана, її дитячою мрією була професія лікаря-хірурга. Вона збирала деяке медичне приладдя і лікувала ляльок. Батько періодично приносив їй щось, тому що працював в цій сфері техніком. Оксана захотіла піти в медицину після того, як прочитала книгу «Серце хірурга», автором якої є Федір Углов.

У школі Марченко вчилася добре, навіть на відмінно, але іноді бували проблеми з поведінкою. А після восьмого класу вона надходить до медичного училища. Але навчання тривало недовго. Її мати забрала її документи, щоб Оксана могла допомагати їй з маленьким братом. Це був не найприємніший момент, але з часом Оксана зрозуміла, що медицина їй не підходить.

Оксана Марченко в школі

Спочатку її об'єктами для наслідування були батьки, потім - вчителька історії в школі. Тому потім Оксана вступає на історичний факультет педуніверситету ім. Драгоманова. Його вона закінчила в 1995 році з відзнакою. У студентські році брала участь в русі 90-х років. Вона не просто стояла або танцювала на площі, а відстоювала свої переконання голодуванням.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Гроші Оксана ще в юності заробляла сама, тому добре знає їм ціну. Під час навчання в університеті Оксана отримує першу роботу на ТБ, тому що в 1992 здобула перемогу в конкурсі серед телеведучих непрофесіоналів. Це допомогло 19-ти річній Марченко стати обличчям каналів УТ-1 і ЮТАР, де вона вела програми «Доброго ранку, Україно!» і «Стримані вівторки». Як каже сама ведуча, вона тоді була дівчинкою в окулярах, без найменшого поняття, як триматися в кадрі, як потрібно одягатися і як виглядати. Все це осягала поступово і займалася рухом і сценічною мовою.

Марченко на Україна має талант

Але тоді їй доводиться піти з телебачення через інтриги. Вона каже, що через ціле море різних складнощів на початку своєї кар'єри, вона загартовувала характер. Після звільнення настав важкий період. За її словами, причиною стало зведення рахунків, хтось вирішив, що вона занадто популярна. Тому Оксана приймає рішення більше ніколи не чіплятися ні за що.

Трохи пізніше Оксана повертається на УТ-1, як ведуча «УТН-Панорами». А вже в 2000-му році засновує телекомпанію «Омега-ТВ». На УТ-1 вона далі веде шоу «Моя професія», політичне шоу «Час». У 2003 році Марченко створюється цілу серію програм для УТ-1, про популярних особистостях, які пересікались з історією України. Цей цикл програм називався «Імена». Пізніше, з 2005 року, ці програми вже будуть виходити на ТК «Інтер».

Оксана на авторському шоу

У 2007 році веде свою авторську програму «Шоу Оксани Марченко», де вона надає допомогу героїням в безвихідному становищі, які втратили будь-яку надію вирішити свої важливі проблеми. Далі з 2009 по 2014 роки веде шоу «Україна має талант», а з 2010 - «Х-фактор». Тут вона працює до квітня 2017 році, потім заявляє про відхід. У соціальних мережах телеведуча написала, що дуже вдячна цьому шоу, дякує колегам, з якими працювала і буде з великою любов'ю згадувати учасників шоу, які зайняли своє місце в її серці. Також Марченко написала, що тепер починає роботу над новим ТВ-проектом, який вона вважає важливим етапом у своєму житті.

Марченко не погоджується з фразою, яку застосовують для неї, «професійна ведуча» і порівнює це поняття з «професійним боксером», який через один удар на рингу може більше ніколи в житті не грати. Тому їй більше до душі просто телеведуча. Вона каже, що не шукає слави серед людей, їй зовсім нецікаво їх думка і розмови, вона просто хоче бути їм корисною.

Сім'я

Батька Оксани звуть Михайло Андрійович, він - медичний технік, а мама - Тетяна Григорівна. Це не перший шлюб її батьків, другий. Тому у телеведучої є сестра Діана по матері, і сестра Анна, по батькові. Також є молодший брат Андрій.

Батьки Оксани з її сестрами

Кар'єра

Свою першу пропозицію про роботу ведучою Оксана отримала ще в студентські роки, в 1992 році, тоді їй було всього 19 років. Вона перемогла в конкурсі, який проходив для телеведучих непрофесіоналів і відразу змогла стати обличчям каналів УТ-1 і ЮТАР. Її першими програмами стали «Доброго ранку, Україно!» І «Стримані вівторки». Потім Оксана на деякий час йде з телебачення через інтриги, і через те, що зустріла свого першого чоловіка на зйомках, Юрія Коржа. Повертається на телебачення після того, як народила Богдана. Ще наступним проектом на УТ-1 став «УТН-Панорама».

У 1999-му веде церемонію «Людина року», якраз в кінці її, вона знайомиться з другим чоловіком, Віктором Медведчуком. Він відомий політик і юрист. Через рік, коли за її плечима вже був восьмирічний досвід, Марченко вирішує заснувати свою телекомпанія «Омега-ТВ». Крім того, вона веде на УТ-1 спочатку шоу «Моя професія», а потім ще й політичне шоу «Час».

Оксана і Медведчук

У 2003 році «Омега-ТВ» починають виробляти цілий документальний цикл, «Імена», про видатних людей, життя яких перепліталося з історією України. Серед героїв цих фільмів були:

  • Людмила Гурченко (актриса);
  • Микола Касьян (лікар);
  • Андрій Шевченко (футболіст);
  • Мішель Терещенко (підприємець);
  • Іоланта Квасневська (перша леді Польщі);
  • І багато-багато інших.

Таких фільмів всього було близько сотні і виходили вони в ефірі Інтера і УТ-1.

У 2007 році Марченко починає вести свою авторську програму під назвою «Шоу Оксани Марченко». Девіз програми: «Прийшов час бути щасливою!». В рамках проекту допомагали героїням в складному становищі, які втратили надію і не знають, як вже вирішувати життєві проблеми.

Оксана Марченко на власному авторському шоу

Через 2 роки Оксана веде шоу талантів «Україна має талант!», Яке показували на ТК «СТБ». А в 2010 році стає ведучою ще одного талант-шоу для вокалістів «Х-фактор», теж на СТБ. Завдяки цим останнім програмами вона стала справжньою національною зіркою і опинилася серед найвпливовіших жінок країни.

За свою яскраву особистість і професіоналізм Оксану не один раз вдостоювали нагород, визнавали її і телеглядачі, і експерти. На фестивалі «Телетріумф» ведуча отримала особливий приз «За вміння притягувати до себе зірок», вона не раз ставала телеведучою року, улюбленою ведучою програм розважального характеру. Крім того, в 2011 році журнал «Віва!» визнав її, як «Найкрасивішу жінку України».

У 2017 році, після своєї довгої кар'єри на талант-шоу, Оксана переходить назад на ТК Інтер і веде програму «Час будувати». За її словами, їй було важко прийняти рішення про відхід, але тепер вона готова до нових вражень. Також вона сказала, що її рішення покинути шоу підтримав і її чоловік, але засмутилася дочка Даша. Справа в тому, що дочка завжди була присутня з Оксаною на ефірах, навіть якщо вони тривали до пізньої ночі. Вона знала там всіх, і всі знали її.

Зміна стилю Оксани під час програми «Час будувати»

З приводу виходу Марченко більшість озивалося з розчаруванням. Ігор Кондратюк заявив, що 6 сезонів працював з Оксаною як з ведучою, і вважає, що для цього шоу крім неї немає іншої ведучої.

У новому реаліті-шоу ведуча отримала зовсім новий образ, ніяких жіночних суконь і довгих спідниць, тільки зручні штани, прості сорочки і будівельна каска. Сам її образ закликає діяти і змінюватися. Насправді це шоу - це адаптація американського «Extreme Makeover: Home Edition. Тут 4 сім'ї, які втратили житло, отримують можливості отримати будинок своєї мрії. Зазвичай героями стають сім'ї з дуже трагічною долею, тому проект зміг збирати помічників по всій Україні. Їм допомагають будувати всі: сусіди, друзі, земляки і волонтери. Так Марченко вважає, що таке реаліті-шоу зможе допомогти людям з важким минулим отримати будинок і зробити суспільство більш співчуваючим до тих, до кого прийшли біди.

Для шоу Час будувати Оксана змінила свій стиль

Цікаві факти і чутки

Оксана колекціонує картини і книги в її домашній бібліотеці навіть можна зустріти видання Гоголя і Пушкіна, видані ще за їхнього життя. Також серед хобі ведучої катання на роликах, плавання і кулінарія. Є дані про те, що починаючи з 2000-го року вона часто відвідує Святогірський Свято-Успенський жіночий монастир, який знаходиться поруч з Володимиром-Волинським. А на Новий рік і Різдво навіть передає монахиням подарунки.

Оксана Марченко в лазні

Особливо Оксана любить різні масажі і баню. Вона вже давно вважає себе прихильницею роздільного харчування і навіть іноді відмовляється від м'яса, щоб влаштувати овочевий розвантажувальний день. При цьому фрукти, як вона вважає, це не найкращий варіант для дієти, так як вони тільки підвищують апетит, а корисних властивостей у «пластикових» фруктів з супермаркетів і взагалі практично немає. Так що Оксана впевнена, то корисними можуть бути тільки органічні фрукти, майже що тільки з дерева, тобто, щоб їх зірвали не пізніше ніж 24 години назад. Більшу частину її раціону складають гриби, риба і морепродукти, злаки і овочі.

Звичайно ж, свою фігуру Оксана підтримує не тільки харчуванням, а й спортом. Тільки уявіть, вона 5 разів на тиждень ходить в спортклуб. Правда види навантажень змінює: то плаває в басейні, то займається тенісом або стрибає на скакалці, бігає на біговій доріжці або ж проходить індивідуальні тренування. Крім того, ведуча обожнює верхову їзду.

Оксана Марченко в короткому топі

У списках найвпливовіших жінок країни, Оксана посіла 84-е місце в 2009 році, журнал «Фокус». У неї є власне архітектурне бюро, вона відмінний ландшафтний дизайнер і дизайнер інтер'єрів.

Ще один цікавий факт про родинні зв'язки: хрещеним батьком її дочки є Володимир Путін, а хрещеною матір'ю - Світлана Медведєва (дружина Дмитра Медведєва).

Медведчук і Путін

Тепер про скандали. У серпні 2018 року лави учасників нового сезону Танців із зірками поповнилися ще й Лесею Нікітюк. При цьому вона підтвердила свою участь в офіційному акаунті Instagram і навіть кинула виклик своїм колегам: Артему Гагаріну (був ведучим бекстейдж в минулому сезоні) і Оксані Марченко.

Марченко дійсно вирішила брати участь в цьому шоу, але є одне «але». Після цього журналісти ТСН вирішили написати колективну заяву. У ньому вони висловлювали своє невдоволення тим, що канал 1+1 вирішив показати дружину Віктора Медведчука через його скандальну репутацію.

При цьому керівництво 1+1 відреагували дуже спокійно. Олександр Ткаченко (гендиректор) сказав, що так, журналісти можуть говорити про свою думку з приводу рішень каналу. Однак в танцювальному проекті учасником може бути будь-яка знаменитість і тут немає місця політиці.

Фрістайл Марченко і Чапліна

Але на цьому неприємності з «танцями» у Оксани не закінчилися. Багато хто вважає, що пара Марченко-Чаплін показували себе на досить низькому рівні. Але при цьому залишалися в шоу, тоді як іншим, більш гідним, учасникам довелося піти. Глядачі навіть почали ображатися і трохи ненавидіти її, писала повідомлення, в яких просили мати совість піти самій, зробити такий красивий жест.

До речі, Оксана все ж пішла, про це ЗМІ повідомили 11 жовтня. Причиною виявилася травма, перелом двох ребер. А так як програма стала важчою, її лікарі боялися рецидиву. А раніше ця травма доводила її до сліз, але вона про неї не говорила, щоб не виключили з шоу. Адже щоб мама танцювала, хотіла її дочка.

Але це далеко не перший скандал з Оксаною Марченко через її чоловіка. У січні 2016 року активісти «Правого сектора» хотіли, щоб керівництво СТБ не давало Марченко працювати на українському телеканалі, так як вона - «кума Путіна і дружина вбивць Василя Стуса». Майже через 2 роки, листопад 2017-го, перед річницею Революції Гідності банер з рекламою нової програми Марченко на Інтері підпалили активісти. Фото з палаючим банером виставили в групі на Facebook, яка називалася «Анафема». Підпис: "На колонах стадіону ім. Валерія Лобановського. Поруч з місцем, де загинули Нігоян Сергій, Гагіковіч і Жизневский. Де були покалічені десятки людей. Це тролінг такий?" .

Палаючий банер з рекламою шоу Марченко

Особисте життя

Зі своїм першим чоловіком Оксана познайомилася на зйомках своїх перших проектів. Ним став Юрій Корж, гендиректор і засновник Глобал Юкрейн. Пізніше виявилося, що їх відносини зіпсувалися ще після народження першої дитини. Однак Оксана не хотіла подавати на розлучення, адже не можна ж так відразу рубати з плеча. Вона все ще думала, що все налагодиться з часом.

Перший чоловік Оксани Марченко

Але доля - хитра дама. Марченко веде церемонію «Людина року» та забігає на фуршет, перекинутися словом з колегою. Тут вона вперше знайомиться з Віктором Медведчуком. Він був дуже впевненим у собі, цілеспрямованим та ще у нього і унікальна пам'ять. Він лише раз випадково почув її номер телефону. Через пару днів подзвонив.

Спілкування сподобалося обом, спільну мову знайшли досить швидко і з'явилася взаємна симпатія. Але вони були сімейними людьми, а значить рамки спілкування були і у Віктора, і у консервативної Марченко. Але все ж звичайна зустріч з часом стала бути схожою на побачення, тому Марченко вирішила все ж подати на розлучення.

Марченко з Медведчуком

Під час інтерв'ю її не раз питала про цей період, але вона не дуже хоче його згадувати. Так то нам відомо тільки те, що Юрій не хотів просто так, без битви, підписати документи і розлучитися з ведучою. Оксану очікував важкий процес розлучення, а Медведчук намагався не втручатися в їхні стосунки, так як хотів, щоб вона сама прийняла рішення, яке може змінити її життя. Але розлучення вона все ж отримала.

Після цього сталося побачення ще одруженого Віктора із вже розведеною Марченко. Вона теж у його особисті відносини не втручалася, намагалася не питати і не квапити політика. За що отримувала подяку у вигляді романтичних вчинків. Наприклад в Новий рік, вночі, вони гуляли по лісі. І раптом Марченко бачить столик, на ньому пляшка шампанського і переносний телевізор. Цю ніч вона вже ніколи не змогла забути.

Пройшов рік і Марченко отримала ще один новорічний сюрприз, свідоцтво про розлучення. Звичайно, радості ведучої не було меж, адже це означало, що він серйозно хоче будувати з нею стосунки.

Марченко з сім'єю

Однак пропозицію Медведчук зробив не так феєрично, не було ні романтики, ні шампанського. Минуло кілька років, і вони просто їхали в машині, коли він запропонував одружитися.Оксана погодилася, так як їй з Віктором було просто добре. Про їхні стосунки зараз до цих пір багато говорять, адже він старший Оксани на цілих 20 років. Але пара щаслива вже 10 років.

Про свій шлюб телеведуча каже, що це велика праця, і шлюби не посипані трояндами. Але більше експериментувати вона не збирається. З ним переживе і горе, і радість, багатство і бідність. При цьому зірка сказала, що це ще невідомо, що виявиться простіше.

Фотографії

Оксана Марченко на презентації Танці з зірками 2018

Марченко на Х-факторі

Спілкування Оксани з гостями шоу бекстейдж

Оксана Марченко у сукні Dolce&Gabbana

Оксана Марченко з чорним каре

Відео

Оксана Марченко і Дмитро Чаплін - Ф'южн - Танці з зірками. 5 сезон

Ведуча проекту "Час будувати" Оксана Марченко (інтерв'ю)

Новини

Раніше Знай. ua повідомляв, що тепер Оксана Марченко готує нове шоу.

Також Знай.ua розповідав про те, що чоловік ведучої Оксани Марченко, скандально відомий Віктор Медвечук не збирається залучати ні дружину, ні сім'ю в брудні розборки.

Нагадуємо, що стиль Марченко оцінили не тільки в Україні. Популярність її нарядів вийшла далеко за межі України.

Нещодавно Знай.ua писав, що Доменико Дольче пригласил Оксану Марченко на презентацию своей книги.

Нагадаємо, що Оксана Марченко на хвилі успіху покидає "Танці з зірками".

Посилання