Держкіно продовжує накладати жорсткі санкції на кінопродукцію, у якій простежуються українофобські настрої або хоча б натяки на них.

Так днями стало відомо, що в Україні заборонили до показу фільм "Кохання у великому місті - 2" у зв'язку з санкціями Міністерства культури. Про це повідомляє керівник прес-служби Держкіно Марія Дідик, передають ЗМІ.

"Держкіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, видане на цей фільм. Тому фільм вже не будуть транслювати по телебаченню", - зазначила Дідик.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Заборона стосується російського актора Леоніда Ярмольника, який грає у фільмі роль батька головного героя Ігоря. Самого ж Ігоря грає український шоумен Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Нагадаємо, в Україні починається третій етап впровадження україномовного продукту на радіостанціях. Новий закон збільшує квоти, тепер пісень на солов'їній складатиме в ефірі не менше 35% на добу.

Така норма передбачена законом "Про телебачення і радіомовлення", - пише Politeka.

Верховна Рада
Верховна Рада

Ця норма поширюється і на прайм-тайм, де тепер також не менше 35% пісень будуть звучати українською.

Закон з квотами на україномовний контент діє вже два роки. Незважаючи на початкове обурення в зв’язку з такими жорсткими заходами, за весь цей час жодна радіостанція не закрилася, а ось українських пісень різних жанрів лише збільшується, крім того, суспільство по-іншому поглянуло на вітчизняний продукт.

Спочатку україномовних пісень на радіо складало 25%, під час другого етапу -30%, і заключний етап збільшення квот передбачає 35% ефіру солов'їною.

Як повідомляв раніше Знай.uа, пісня відомого українського співака Монатика (MONATIK) використовується в російському детективно-кримінальному телесеріалі "Мажор", який заборонили демонструвати на території України.

Монатик
Монатик

Також Знай.uа писав про те, що Держкомтелерадіо відмовило у видачі дозволів на ввезення на територію України книг, у яких присутні антиукраїнські висловлювання та риторика.