Відомий британський співак Елтон Джон поділився відвертими спогадами про те, як фронтмен гурту Queen Фредді Мерк'юрі в останні дні мучився від саркоми Капоші.

Про це Елтон Джон розповів у нещодавньому інтерв'ю для видання Daily Mail.

"Знаючи, що смертельно хворий, він продовжував з'являтися на публіці і виступати в складі Queen, продовжував залишатися такою же смішною і щедрою людиною. Я бачив, як його здоров'я погіршилося, а життя ставало нестерпним. Все тіло Фредді покрилося слідами саркоми Капоші, характерної для даної хвороби. Моє серце розривалося від того, що я бачив, як СНІД руйнує його тіло", – поділився одкровеннями Елтон Джон.

За словами Елтона Джона, Меркьюрі до останнього приховував, що у нього СНІД: офіційну інформацію було оприлюднено за день до смерті співака.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Через кілька тижнів після смерті Мерк'юрі Джон отримав посилку: загорнуту в наволочку картину Генрі Скотта Тьюка. "Дорога Шерон, я думаю, що тобі це сподобається. З любов'ю, Меліна. Щасливого Різдва", – було підписано посилку. Меркьюрі і Джон жартома називали один одного жіночими іменами.

Нагадаємо деякі факти: Меркюрі (справжнє ім'я – Фаррух Булсара) народився 5 вересня 1946 року, помер 24 листопада 1991 року. Його репертуар мав широкий діапазон: від хард-року до опери.

Варто нагадати, що для лікування ВІЛ вчені використовують антиретровірусні препарати. Кілька років тому дослідження показало, що використання ретиноєвої кислоти в лікуванні ВІЛ є ефективнішим, ніж антиретровірусні препарати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2017 році було зафіксовано понад 159 тис. нових випадків ВІЛ у Європі, з яких 104 тис. – в Росії. Про це йдеться в доповіді Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я. Високі показники рівня зараження ВІЛ зафіксовано також в Україні (37 випадків на 100 тис. осіб), Білорусі (26,1) та Республіці Молдова (20,6).

Нагадаємо, програми для знайомств поширюють ВІЛ.

Як повідомляв Знай.uа спалах ВІЛ в Криму: кількість інфікованих зростає, медики б'ють на сполох.

Знай.uа писав, гинуть мільйони: названа найсмертоносніша хвороба у світі.