На 92-му році життя загинула легендарна радянська актриса Еліна Бистрицька, яка прославилася завдяки ролі у фільмі "Тихий Дон". Про це повідомили 26 квітня у прес-службі Малого театру, де Бистрицька працювала з 1958 року.

Варто зазначити, що артистка пішла з життя у Страсну п'ятницю - день, коли всі християни згадують засудження на смерть, хресні страждання і смерть Ісуса Христа. Місцеві журналісти вирішили дізнатися, що може означати смерть у цей день.

"Дату смерті, як і дату народження, людина не вибирає сам. І кожному відміряно свій час. Страсна п'ятниця – найскорботніший день у році. Це час, коли був розіп'ятий Господь наш Ісус Христос. Відхід у цей час, безумовно, особливий для християнина. Померти разом з Христом в один день – це разом з ним витерпіти всі життєві страждання і разом з ним воскреснути. Це дуже добрий знак", - розповів священик російським журналістам.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як відомо, у Страсну п'ятницю православні віруючі ходять до церкви, де читаються "12 Євангелій" Святих Страстей Христових і виноситься плащаниця. У Велику п'ятницю потрібно дотримуватися дуже строгого посту і нічого не їсти до вечора.

Варто відзначити, що Бистрицька була єврейкою, тому православні прикмети її, швидше за все, мало турбували. Правда, Страсна п'ятниця з іудейським традиціям теж має сильний символізм.

У ті ж дні відзначається головне свято всіх євреїв - Песах. Він символізує набуття синами Ізраїля свободи від давньоєгипетського рабства. Смерть на Песах у євреїв вважається особливим благословенням від Бога.

Нагадаємо, відому російську актрису Ірину Сенотову, знамениту злодюжку Тамару Астахову з серіалу "Кармеліта", госпіталізована в одну зі столичних клінік з гострою пневмонією та асцитом.

Раніше Знай.uа повідомляв, у Росії пройшли похорони знаменитої актриси Ірини Цивіної. Вона раптово померла у віці 55 років.

Також Знай.uа писав, пішла з життя юна зірка з "Хмарного атласу".