"Господар" КВК Олександр Масляков ризикує позбутися найдорожчого у своєму житті. Так, представники одного з творців "Клубу веселих і кмітливих", тележурналіста Сергія Муратова, заявили про своє право на шоу. Незважаючи на те, що сам Муратов пішов з життя 4 роки тому, у нього залишилася сім'я, до якої, за заповітом, дісталися виняткові авторські права, передає Super.

Один із засновників КВК — легендарний тележурналіст Сергій Муратов

У суд з інтелектуальних прав міста Москви надійшов позов з вимогою оскаржити незаконне присвоєння товарного знака "КВК" у фірми Олександра Маслякова "АМІК". Представники родини Муратова і колишній партнер Маслякова - Дмитро Іванов, керуючий фірмою "Група 7" збираються публічно відстояти авторські права на КВК, придумана в 1961 році. Позивачів обурює той факт, що власником усіх прав на "Клуб веселих і кмітливих", згідно з документом, який потрапив у розпорядження Super, з 1986 року по теперішній час проголосив себе сам Олександр Масляков.

Сторона Маслякова відреагувала на це паралельним позовом в арбітражний суд Москви з вимогою оштрафувати опонентів на 3 мільйони рублів за... використання товарного знака "КВК" у документальному фільмі про історію легендарної телевізійної програми, розміщеної у YouTube.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, улюблениця Маслякова і гордість КВН: кращі образи Марини Поплавської в "Дизель шоу". Її впізнавали в кожному місті навіть ті, хто рідко дивився телевізор.

Також Знай.ua писав "Хочу бачити, як росте дочка", - популярному КВКшнику поставили страшний діагноз.