В український прокат 19 вересня вийшов довгоочікуваний пригодницький фільм Анатолія Матешка “Фокстер & Макс”. Зйомки сімейного фентезі почалися в Києві ще в червні 2017 року. Стрічка повинна була вийти на екрани в минулому році, але через складнощі пост-продакшену продюсери змушені були відкласти прем'єру.

Що потрібно знати про новий фільм, хто зіграв в ньому та на що було витрачено понад 50 млн грн - розбирався Знай.uа.

Прес-конференція зі знімальною групою

В столичному кінотеатрі “Оскар” 18 вересня відбулися прес-конференція зі знімальною групою “Фокстер & Макс” та гала-прем'єра із зірковими гостями. Першими подивитися стрічку прийшли Сніжана Єгорова, Alyona Alyona, Євген Нищук, Олег Михайлюта, солісти групи “Скай” та багато інших.

Нано-пес поспішає на допомогу

Стрічка розповідає про 12-річного хлопчика на ім'я Макс і диво-пса Фокстера. Герой випадково знаходить на вулиці балончик з наноботами (хто дивився “Трансформери”, той пам'ятає - це такі дрібні роботи, які можуть трансформуватися у що завгодно) і малює на стіні зображення собаки, думаючи, що це просто незвичайні фарби. В результаті забраження оживає в пса-робота. Унікальна технологія ще не повністю досліджена, тому новий герой стає своєрідним піддослідним для його творця.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Заволодіти наноботами мріє і антигерой - велетень з наполеонівськими планами на ім'я Мирон. Він весь фільм тероризує головних героїв, але Фокстер - не просто нано-пес, він володіє штучним інтелектом і здатний на багато що. Йому і належить врятувати героїв від рук злого Мирона.

Акторський склад

Головну роль зіграв юний актор з Тернополя - Богдан Козій. Оскільки у фільмі багато спецефектів і трюків, робота з каскадерами далася Богдану складніше всього. Він розповів Знай.uа, що і з Амадеєм виникали труднощі. Амадей або просто Моня - фокстер'єр, який і зіграв Фокстера.

Максим Родіонов, Богдан Козій і Амадей

“Собака може боятися апаратури, тому доводиться перезнімати по кілька разів або взагалі чекати, поки собака заспокоїться. Я з Амадеєм за місяць до зйомок познайомився. Разом ходили на імпровізовані побачення, щоб він до мене звик. Я з ним гуляв, тренував”, - поділився Богдан.

Акторові вже 14 років, а зніматися він починав в 12-річному віці. Вдома, зізнався, собаки у нього немає, зате є пацюк! Також Богдан повідомив, що у нього вже є кохана.

У фільмі задіяні і інші юні актори. Наприклад, киянин Максим Родіонов. За сюжетом він з Богданом - суперники. А причина сварок - прекрасна Соня, яку зіграла Віталія Турчин. Їхня трійця і була на прес-конференції.

Віталія Турчин, Богдан Козій і Максим Родіонов

Віталія зізналася Знай.uа, що їй довелося піти на невеликі жертви заради ролі.

“Перед початком зйомок мені довелося обрізати мої довге русяве волосся і перефарбуватися в темний колір. Стилісти повністю змінили мій стиль, мій образ. Я стала зовсім іншою. Ні хвилини не вагалася. Я розуміла, що це для справи, для роботи. Волосся - не зуби, відростуть, а роль у фільмі може бути раз у житті”, - поділилася юна актриса.

Віталія розповіла, що вже 6 років займається у театральній студії і вона, як і Богдан, з Тернополя.

Знімальна група фільму Фокстер і Макс

Максим Родіонов зазначив, що йому легко було зніматися, оскільки працював у колі професіоналів, які допомагали і багато чому навчили.

“Найскладніше - чекати виходу на майданчик, коли ти сидиш і не знаєш, чим себе зайняти, - поділився актор. - Ти вже 100 разів відрепетирував перед дзеркалом свою міміку, вжився в роль, вже розмовляєш з іншими в цій манері і чекаєш”.

Як повідомив режисер фільму Анатолій Матешко, всій знімальній групі пощастило з юними акторами. “Це гіперактивні діти. Коли всі дорослі вже “лежать”, вони просять, дайте мені завдання, я ще хочу щось зробити”, - зазначив він.

Лиходія у фільмі зіграв польський актор Томаш Освечинський. У нього дійсно лякаюча зовнішність, але в житті він “добрий і пухнастий”.

Томаш Освечинський

Окремо відзначимо актора Максима Самчика - 22-річний красень зіграв спритного злодія і майстра паркуру. У фільмі йому доводиться виконувати всілякі трюки. Однак, за його словами, це заслуга талановитих каскадерів.

Максим Самчик

Для хлопця це друга велика роль в кіно, перша - “Коли падають дерева” Марисі Нікітюк. Зовнішність актора зачаровує. Але розчаруємо всіх дівчат - Максим давно зайнятий. Він 3,5 роки зустрічається з актрисою Ангеліною Трандафіловою.

Максим Самчик, Сергій Неретін, Роман Мартиненко

На що пішли гроші?

Бюджет фільму склав 51,5 млн гривень, з яких 37,9 млн виділило Держкіно. Також фентезі підтримав Український культурний фонд. Займаються дистрибуцією FILM.UA Distribution і MMD UA.

Важливо те, що раніше подібних фільмів в Україні не знімали. Так, в Голлівуді і Європі стрічки зі складними спецефектами і комп'ютерною графікою давно поставлено на конвеєр. Тому основна складність цієї роботи полягала в пост-продакшені, а саме - у 3D-графіці.

“Тому що все, що ви бачите, - ми робили майже вперше, - поділився продюсер Максим Асадчий. - Зробити анімаційну реалістичну собаку, який добре виглядав би і гармонійно вписувався в кадр - такого до нас в індустрії ніхто не робив”.

“Цей фільм - наша відповідь Голівуду”, - заявив в.о. голови Держкіно Сергій Неретін.

Анастасія та Анатолій Матешко та Сніжана Єгорова

Автором ідеї фільму виступила Анастасія Матешко - дружина Анатолія Матешка. Вона ж зіграла одну з ролей у стрічці.

Анастасія розповіла, що на написання сценарію її надихнув власний син, який мріяв про собаку, а також захоплювався коміксами і сучасними гаджетами.

“Якось ми з ним намалювали на паркані собаку, дуже хотіли, щоб він матеріалізувався. Коли у нас вже з'явився собака, спостерігаючи за тим, як син з ним налагоджує стосунки, у нас виникла ідея зробити кіно”, - повідомила Матешко.

Канадський сценарист Скотт Парізьєн допоміг Анастасії доопрацювати сценарій, додавши в нього більше екшену.

Анастасія та Анатолій Матешко і Максим Асадчий

Як зазначила продюсер Катерина Копилова, основною місією фільму є формування молодого українського глядача.

“Фокстер & Макс” - добре українське кіно з прекрасними панорамами Києва і не менш прекрасним псом в головній ролі. Незважаючи на різні трюки, зображення і графіку, не вистачає якоїсь динаміки і розвитку сюжету. Звичайно ж, в кінці всіх чекає хеппі-енд.

Гості з зіркової прем'єри:

Фото 1 из 65.
Фото 2 из 65.
Фото 3 из 65.
Фото 4 из 65.
Фото 5 из 65.
Фото 6 из 65.
Фото 7 из 65.
Фото 8 из 65.
Фото 9 из 65.
Фото 10 из 65.
Фото 11 из 65.
Фото 12 из 65.
Фото 13 из 65.
Фото 14 из 65.
Фото 15 из 65.
Фото 16 из 65.
Фото 17 из 65.
Фото 18 из 65.
Фото 19 из 65.
Фото 20 из 65.
Фото 21 из 65.
Фото 22 из 65.
Фото 23 из 65.
Фото 24 из 65.
Фото 25 из 65.
Фото 26 из 65.
Фото 27 из 65.
Фото 28 из 65.
Фото 29 из 65.
Фото 30 из 65.
Фото 31 из 65.
Фото 32 из 65.
Фото 33 из 65.
Фото 34 из 65.
Фото 35 из 65.
Фото 36 из 65.
Фото 37 из 65.
Фото 38 из 65.
Фото 39 из 65.
Фото 40 из 65.
Фото 41 из 65.
Фото 42 из 65.
Фото 43 из 65.
Фото 44 из 65.
Фото 45 из 65.
Фото 46 из 65.
Фото 47 из 65.
Фото 48 из 65.
Фото 49 из 65.
Фото 50 из 65.
Фото 51 из 65.
Фото 52 из 65.
Фото 53 из 65.
Фото 54 из 65.
Фото 55 из 65.
Фото 56 из 65.
Фото 57 из 65.
Фото 58 из 65.
Фото 59 из 65.
Фото 60 из 65.
Фото 61 из 65.
Фото 62 из 65.
Фото 63 из 65.
Фото 64 из 65.
Фото 65 из 65.

Додамо, що на гала-прем'єрі фільму Амадей прикував до себе всю увагу гостей, виконавши блискучий танцювальний номер. Такий суперпес - мрія будь-якої і дитини, і дорослого.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що виробництвом стрічки "Фокстер & Макс" займається кінокомпанія "Prоnto Film".

Також Знай.uа повідомляв, що новий український фільм розірве шаблони і вразить глядача.

Крім цього, Євген Нищук відверто розповів про зміни у владі і нове якісне українське кіно.