Американська кіноакадемія оприлюднила шорт-лист у перших дев'яти номінаціях на премію "Оскар-2020". Про це повідомляється на їх сайті.

Отже, в номінацію "Найкращий фільм іноземною мовою" потрапили: Чехія, "Пофарбований пташеня", режисер Вацлав Мархоул; Естонія, "Правда і справедливість", режисер Танел Тоом; Франція, "Знедолені", режисер Ладж Чі; Угорщина, "Решта", режисер Барнабаш Тією; Македонія, "Країна меду", режисери Тамара Котевська і Любомир Стефанов; Польща, "Корпус-Крісті", режисер Ян Комасі; Росія, "Дилда", режисер Кантемір Балагов; Сенегал, "Атлантика", режисер Мати Діоп; Південна Корея, "Паразити", режисер Пон Джун-хо; Іспанія, "Біль і слава", режисер Педро Альмодовар.

У номінацію "Найкращий грим і зачіска" потрапили: "Секс-бомба", "Абатство Даунтон", "Джокер", "Джуді", "Маленькі жінки", "Чаклунка: Повелителька темряви", "Мене звуть Долемайт", "Одного разу в Голлівуді", "Рокетмен".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У номінаціб "Найкраща музика" потрапили: "Месники: Завершення", "Секс-бомба", "Прощання", "Аутсайдери", "Крижане серце - 2", "Кролик Джоджо", "Джокер", "Король", "Маленькі жінки", "Шлюбна історія", "Сирота Бруклін", "1917", "Біль і слава", "Зоряні війни: Скайвокер. Сходження", "Ми".

Кіноакадемія також назвала номінантів у таких категоріях: "Найкращі візуальні ефекти", "Найкраща пісня", "Найкращий короткометражний анімаційний фільм", "Найкращий короткометражний ігровий фільм", "Найкращий документальний фільм" і "Найкращий короткометражний документальний фільм".

Нагадаємо, головною актрисою десятиліття вибрали Крістен Стюарт із "Сутінків".

Як повідомляв портал Знай.uа, названо головних претендентів на золоту статуетку "Оскар-2020".

Також портал Знай.uа писав, що оголошено претендентів на кінопремію "Золотий глобус" у 2020.