Сумна новина для всіх шанувальників легендарного мультфільму - у Празі в віці 95 років помер знаменитий художник-мультиплікатор Джин Дейч, повідомляє The Hollywood Reporter.

Художник запам'ятався такими роботами, як «Моряк Попай», «Щоденник павучка», «Щоденник черв'ячка», «Гіганти», «Хоббіт» (1966), «Аліса в Парижі», «Сильвестр і магічний кристал», «Як уникнути дружби», «Блаффины». А в 1961—1962 рр. він також працював над 13 класичними епізодами «Тома і Джеррі».

Джин Дейч
Джин Дейч

Ще в 1959 році американець Джин Дейч переїхав до Праги, де і жив до самої своєї смерті. Він залишився в Чехословаччини, закохавшись в свою майбутню дружину Зденьку. Крім того, над епізодами «Тома і Джеррі» Дейчу довелося працювати за «залізною завісою».

Мультиплікатор кілька разів номінувався на «Оскар». У 1961 році він отримав статуетку в номінації за «Манро» (кращий анімаційний короткометражний фільм).

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Раніше Знай писав, що Тому і Джеррі виповнилося 79 років: історія нестаріючої ворожнечі між мишеням і котом. 20 лютого 1940 року вперше на екрані з'явився неймовірний мультсеріал, який підкорив не одне покоління дітей, про взаємини кота Тома і мишеняти Джері.

Том – темно-синій антропоморфний кіт вперше з'являється під ім'ям Джаспер.

Багато хто вважає, що Джаспер – це прізвище Тома, однак, це не так.

Джеррі (повне ім'я Джеральд Маус) коричневий антропоморфний мишеня – спочатку був відомий як Миша або Джінкс.