Днями виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун оприлюднила черговий список порад, котрі стосуються харчування.

Але чомусь перебуваючи такий тривалий час на керівній посаді, вона досі не звернула увагу на основні проблеми наших земляків: у першу чергу про смертність, тривалість життя та демографічну кризу.


Поради Супрун: проблеми держави очима міністрів і простих українців


Чиновниця не врахувала одного – наводячи приклади із сухої статистики, всі забувають сказати правду: за більшістю показників серед країн Європи ми досі пасемо задніх. І тому навряд чи найгірше, що у нас є – це їжа, отруєння та сонячні удари. Про це у своєму Facebook нагадав юрист, блогер Михайло Шнайдер.

"Важливий пост, присвячений проблемі мух, котрі сідають на їжу. А тим часом Україна увійшла до п'ятірки найбільш вимираючих країн на планеті. З коефіцієнтом смертності 14,4 смертей на тисячу населення, а за рівнем тривалості життя (Life Expectancy Index) наша держава з показником 71 рік зайняла 111-е місце з 190. І це найгірший результат з усіх європейських країн. Справжня катастрофа", - зазначив Шнайдер.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще


Блогер зазначив, що основні сфери, від котрих залежить наше майбутнє, також у критичному стані – приміром, та ж сама медицина, якою, до слова, опікується Супрун, але так мало розповідає про проблеми лікарні, про нестачу препаратів та вакцин, про недбальство хірургів та акушерів, з вини яких часто помирають українці.

"Імітація реформ і безглузді пости в соцмережах, абсолютно нічим похвалитися. І це дуже сумно, адже життя і здоров'я людини, просто безцінні. Хоча для деяких персонажів, це не має абсолютно ніякого значення. Для них існують більш важливі речі. Наприклад мухи ...", - підсумував блогер.


Демографічна криза в Україні


Сумніви Шнайдера підтверджують навіть дані ООН: за їх статистикою, населення України справді скорочується шаленими темпами.


Експерти припускають: до 2050 року кількість українців може зменшитись на 18%. Далі у списку подано Болгарію, Хорватію, Сербію, Угорщину, Латвію, Литву, Молдову, Румунію і Польщу. Протягом наступних 30 років ці країни можуть втратити до 15% свого населення. Демографи кажуть, що таке явище характерне для часів воєнного конфлікту.


Виникає запитання – чому Центральна і Східна Європа так зацікавлені українськими робітниками. Перед усім – це дешева робоча сила з професійною підготовкою, і економічна криза, яка сталася після Революції Гідності і в результаті війни з Росією. Українські робітники користуються доброю репутацією, у них освіта і висока етика праці.


Країни-господарі явно віддають перевагу українським робітникам над, скажімо, африканськими, яких багато прибуває до країн Західної Європи. У той час, як існують дебати про статус української меншини в Польщі, збільшення кількості українців уже змінює польське суспільство, а в Чехії українські робітники уже становлять найбільшу національну меншість в країні.


Якщо рівень зарплат в Україні не наблизиться до європейського, процес відпливу кваліфікованої робочої сили з України продовжуватиметься. Проте, якщо наша держава не проведе відповідних реформ і змін в економіці, демографічна криза поглиблюватиметься. Протягом одного покоління, зменшення кількості населення стане більшою загрозою, ніж корупція і навіть російська агресія на Донбасі, чи анексія Криму.


Дивіться: Демографічна криза в Україні


Нагадаємо, розкрито підлу схему "радикального" хабара для Супрун.
Як повідомляв Знай.ua, Супрун закликала Путіна відчинити двері російських в’язниць.
Також Знай.ua писав, скандальну заяву Супрун спробували виправдати.