Багато хто чув про те, що в Києві злодій намагався проникнути в квартиру, де знаходилась малолітня дитина.

Мама дівчинки в цей час вийшла за хлібом.

На щастя, злодія вдалося злякати, коли дитина подзвонила мамі і включила голосовий зв'язок.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Однак перед цим грабіжник встиг відкрити одні двері квартири. Про цей інцидент стало відомо з повідомлення користувачки мережі Юлії Ламаш, яке вона розмістила на своїй сторінці в Facebook.

Ламаш додала: "Вчора на початку шостого вечора я отримала дзвінок від сусідки з квартири на другому боці майданчика:" Юля, допоможи, до моєї дитини хтось чужий зайшов в квартиру, вона одна, я вийшла за хлібом, вже біжу назад ". Сусідській дівчинці - 9 років, мама вийшла в магазин за хлібом і отримала дзвінок від неї, що хтось чужий ключем відкриває квартиру, вже відкриває другі двері. Я моментально прибігла, двері в тамбур були відчинені навстіж, а двері їхньої квартири - закриті. Дзвоню в сусідню квартиру (там є двоє чоловіків) і одночасно б'ю в їх двері, прошу дівчинку відгукнутися - жива, одна чи? У відповідь тиша. У коридорі вже нікого не було. Коли прибігла мама дитини разом з поліцією, дівчинка виявилася всередині квартири ".

До слова, у Києві знову в ходу старий обман з грошовою реформою і обміном готівки у пенсіонерів на "нові гроші".

Про це повідомляють ЗМІ.

Незважаючи на очевидність обману, на літніх людей він продовжує діяти.

Відомо, що 3 вересня, шахраї заявилися до 79-річній мешканці будинку на вулиці Цитадельній, 7 і, представившись працівниками соціальної служби, почали розповідати стару байку про те, що в країні починається грошова реформа і якщо терміново не обміняти гроші, то вони просто втратять будь-яку цінність.

Зловмисники переконали жінку похилого віку, що, за завданням районної адміністрації, обходять всіх пенсіонерів похилого віку і проводять обмін готівки прямо на дому. Старенькій так заморочили голову що вона сама не розуміла, як винесла і віддала шахраям всі накопичення - 50 тисяч гривень.

Замість справжніх грошей, пенсіонерці вручили пачку підроблених гривень великої гідності, надрукованих на струменевому кольоровому принтері. Через слабкий зір і похилий вік старенька не розгледіла ні підробку, ні липові посвідчення "співробітників соцзабезу".

Особи незваних гостей пенсіонерка теж не змогла описати.

Пізніше родичі пояснили бабусі що її обдурили і допомогли їй скласти заяву в поліцію.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.190 КК України ( "Шахрайство"). Однак затримати "мінял" по гарячих слідах поки не вдалося.

Оперативники не виключають, що зараз в столиці цілком можуть повернутися і інші "лохотрони" 90-х: наперстки, миттєві виграші побутової техніки та інші афери, які були в ходу після розвалу СРСР.

Разом з тим варто відзначити, що розмір середньої по країні зарплати, який враховують при розрахунку виплати, підвищать на 50% зростання зарплат і 50% інфляції.

Як це буде працювати на практиці?

Наприклад, за останні три роки зарплати зростали в середньому на 18% на рік. У той же час інфляція за минулий рік склала 10%. Тоді розмір середньої заробітної плати в пенсійній формулі підвищать на 14% (50% інфляції + 50% зростання зарплат).

За словами експертів, для пенсіонерів нова формула буде вигідною. Більш того, реформою передбачена можливість збільшувати розмір надбавки і брати не 50, а 100% зростання зарплат.

Все це стане можливим у тому випадку, якщо Пенсійний фонд ліквідує дефіцит, який становить 140 млрд гривень.

Нагадаємо, в одному з дитячих притулків Одеси 16-річний підліток ґвалтував і бив дітей протягом декількох місяців.

Як повідомляв Znaj.ua, в районі Армянська і Красноперекопська на території анексованого Росією Криму нещодавно стався викид невідомої речовини. Місцеві мешканці скаржаться,що їх труять, у людей шкіра вкривається висипом. Вони всерйоз почали замислюватися над тим, щоб залишити місто через загрозу здоров'ю.

Також Znaj.ua писав про те, що мешканці одного з під'їздів багатоповерхового будинки по вулиці Леваневського в Костянтинівці стали відчувати неприємний запах на сходовому майданчику. Пізніше виявилося, що люди майже місяць жили по сусідству з мерцем.