Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс долара на понеділок, 10 вересня. Так, українську валюту послабили до 28,26 за долар. Про це свідчать офіційні дані на сайті регулятора.

Офіційний курс валют НБУ на 10 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2826.4977 гривні;
100 євро – 3282.9771 гривні;
10 російських рублів – 4.0947 гривні.

Таким чином, долар в понеділок, у порівнянні з показниками у вихідні дні, 8-9 вересня, підвищився в ціні ще на 4 копійки. При цьому курс євро знизився на 1 копійку, а російський рубль подешевшав у порівнянні з попереднім банківським днем на 4 копійки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що підвищення цін на газ для населення неминуче. Уряд продовжив на місяць зобов'язання за спеціальним постачання газу населенню і підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) за регульованими цінами.

Підвищення цін на газ різко збільшить навантаження на бюджет по компенсації цін. Витрати на субсидії зростуть ще на 20 млрд грн, тобто значна частина траншу за фактом відразу з'їдається. Тим часом вже зараз 60,2% споживачів газу - одержувачі субсидій, а згідно з розрахунками після стрибка ціни їх частка може збільшитися до 72%.

Також прем'єр вже попередив, що невиконання умов МВФ поставить країну на межу дефолту.

"Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки", – зазначив Гройсман.

До речі, більшість шведських політиків виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Майже всі опитані політики і чиновники висловилися про необхідність заборонити будівництво "Північного потоку-2", частина якого повинна пройти через територіальні води Швеції.

Нагадаємо, США готують документ, який поставить хрест на Росії швидше за санкції.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерт спрогнозував осінній курс іноземних валют в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що Національний банк в 2018 році очікує на зростання цін на газ на рівні 25%.