Мережу сколихнула новина про те, що в Києві у McDonald's на Осокорках відбувся мовний скандал. Про це стало відомо після публічного звернення небайдужого відвідувача.

Громадський активіст, заступник голови "За україномовний Київ" Андрій Смолій розповів про цей неприємний інцидент на своїй сторінці у Facebook. За словами Смолія, його відмовились обслуговувати українською мовою, а на прохання обслужити єдиною державною – почали хамити.

McDonald's зневажає українців! Щойно в Макдональдс на Осокорках відмовились обслуговувати українською мовою. За прохання обслужити єдиною державною мовою - хамство в мою сторону. Під'їжджаємо до Макдрайву на Осокорках. Обслуговують російською. Такого ще не чув за всі роки життя. Мак і московською? Хлопець видає їжу. Питаю його: -Чому обслуговування російською? - я нє абязан. Па канстітуциі я магу гаваріть как хачу. - У нас єдина державна мова. - харашо (каже пару слів українською). Підходить адміністратор. Також москвомовний. - мальчік с Данєцкай області. Он нє знаєт украінскій. - Ви в якій країні працюєте? В Україні чи в країні-окупанті? - я с Маріупаля. І ввапщє у мєня мама в расіі жівьот. - Книгу скарг давайте. - да пажалуста. Написав в книгу скарг. Підходжу з книгою скарг до віконечка. Вмикаю камеру. Адміністратор виходить до мене на вулицю. Далі відео можете подивитися. На камеру цей чоловік вже став м'якший у висловлюваннях. Став читати вірші про Україну. Mcdonald's - Kiev ви так зневажаєте українців? Кого ви берете на роботу? Чому я мав витратити півгодини свого часу на розмови з ващими працівниками? Чому мене принижують в своїй країні? В якій країні ви працюєте? Сором...гидота... Українці! Нас принижують в своїй же країні...

Posted by Андрій Смолій on Sunday, 16 September 2018

В своєму пості він додав:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Під'їжджаємо до Макдрайву на Осокорках. Обслуговують російською. Такого ще не чув за всі роки життя. Мак і московською? Хлопець видає їжу. Питаю його: "Чому обслуговування російською?". Він: "Я нє абязан. Па канстітуциі я магу гаваріть как хачу".

заклад

При цьому, коли Смолій вказав на те, що в Україні одна державна мова, чоловік відповів лише "харашо" та ще декілька слів українською. Як зазначає Смолій у своєму дописі, далі підійшов адміністратор McDonald's та російською зазначив, що хлопець з Донецької області та не знає української мови.

Смолій

Активіст переповів їхню розмову:

– Ви в якій країні працюєте? В Україні чи в країні-окупанті? – Я с Маріупаля. І вапщє у мєня мама в расіі живьот. – Книгу скарг давайте. – Да пажалуста.

Після того, як Смолій написав свою скаргу, він вийшов на вулицю разом з адміністратором закладу та увімкненою камерою.

На опублікованому відео можна почути, як активіст наголошує на тому, що обслуговування має проводитися державною мовою, аргументуючи це українським законодавством. В свою чергу, адміністратор майже не сперечається та у свою чергу стверджує, що вони намагаються вчити персонал державній мові.

Проте сам він володіє нею настільки погано, що вважає за ліпше говорити російською. Потім адміністратор намагався процитувати український вірш, але це радше було схоже на посміховисько.

заклад

Що ж, дуже прикро, що в теперішніх обставинах досі зустрічаються подібні випадки.

Нагадаємо, в одному з книжкових магазинів Ужгорода спалахнув гучний скандал. В обласному центрі продають шкільні зошити із зображеннями Російських имераторів, гербу і прапору РФ.

Як повідомляв Znaj.ua, в одній зі шкіл під Києвом виник гучний скандал через директора, яка дотримується чіткої проросійської позиції.

Також Znaj.ua писав про те, що другу добу поспіль 150 українських туристів мучаться в переповненому аеропорту Хургади (Єгипет), намагаючись повернутися після відпустки до Києва. Поки що це неможливо через технічну несправність повітряного судна. В черговий раз улюблена історія літа 2018 повторилася.