Українську мову додали до переліку мов, на яких звучатимуть екскурсії в туристичних автобусах Чехії. Ініціатива проекту "Україна в Європі" належить донецькому активісту, голові Асоціації підтримки прогресивних реформ В'ячеславу Редько.

Про це передає "Радіо Свобода".

На знак нововведення український прапор розмістили на автобусах поруч з 22 прапорами інших країн.

"На тлі ситуації в Україні мені дуже захотілося зробити свій внесок у те, щоб країна позиціонувалася за кордоном", - зазначив активіст.

Відзначається, що українська мова став першим, який додали після чотирьох років роботи туристичної компанії.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Директор фірми Павло Ежек повідомив, що компанія завжди цікавиться, звідки приїжджають клієнти і якого мови їм не вистачає.

"Не пам'ятаю, щоб хтось із українських туристів нам сказав, що не розуміє російську. Але сьогодні, особливо в контексті того, що відбувається між Україною і Росією, все більше українців воліли б слухати українською", - додав він.

Читайте також: Туристів Північної Кореї кататимуть на радянському вертольоті

Першими туристами, які прослухали нову екскурсію, стали представники українських ВНЗ, які делегацією прямували на конференцію до Парижа.

У Чехії українська громада посідає перше місце за кількістю, перевищуючи словацьку, в'єтнамську і російську. Зараз у Чехії, за офіційними даними, живе близько 104 тисяч українців.