Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вирішила попередити українців про небезпечну недугу. Вона розповіла про те, що турбота про стан здоров'я, коли вона стає нав'язливою, може нашкодити. Цей синдром називають health anxiety або ж тривога про здоров'я.

Про це Супрун повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Чиновниця пояснила, що зазвичай люди з таким синдромом постійно переживають за своє здоров'я. Вони можуть сприймати як симптом серйозної хвороби біль у горлі або підвищення температури.

Люди з синдромом постійно роблять собі додаткові аналізи чи обстеження і годинами можуть шукати інформацію про хвороби в інтернеті.

Хвилюватись про стан свого цілком здоров’я нормально. Втім надмірне занепокоєння, яке стає нав'язливим, може й...

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще
Posted by Уляна Супрун on Saturday, 22 September 2018

В іншому випадку люди з-за страху виявити хворобу починають і зовсім нехтувати візитами до лікаря.

При цьому страх захворіти може негативно впливати і на повсякденне життя. Причому постійна тривога і стрес можуть підвищувати ризики появи реальних серцево-судинних захворювань.

"Перш за все хочу відзначити, що переживати за своє здоров'я — нормально і корисно. Але коли думки про це стають нав'язливими — це негативно позначається на повсякденному житті людини і його близьких. У такому випадку варто якомога швидше вирішувати проблему", - підкреслила Супрун.

В. о. міністра порадила вести щоденник і записувати туди те, що турбує щодо здоров'я найбільше. Така звичка може допомогти проаналізувати та зрозуміти, які проблеми варті уваги.

Нагадаємо, Супрун буде лікувати українців з Божою допомогою. Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун планує звертатися за порадою до церкви.

Як повідомляв "Знай. ua" новий лайфхак Супрун добив українців. "Руйнівниця міфів" не зраджує своїм традиціям.

"Знай. ua" писав, що Супрун розповіла, за що будуть штрафувати курців.